Spring til indhold

Hvad er renten på et boliglån til hus?

Hvad er renten på et boliglån til hus

Der er mange overvejelser at gøre sig for at finde frem til den bedste rente, når du er på udkig efter et boliglån til hus. Udover at undersøge hvor mange penge du vil og kan låne, skal du overveje, hvilken rente, løbetid, og om du vil optage boliglånet med eller uden afdragsfrihed.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 25-08-2017. Kategori: Boliglån

Er du på jagt efter det et det billigste boliglån? Så lad Findbank hjælpe dig med at indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på boliglån. Derefter kan du selv vælge det bedste.

Renten svinger på boliglån til hus afhængig af pengeinstitut

Afhængig af hvilke låneudbydere du vælger at få tilbud fra, kan rente på boliglån til hus varierer meget. Der er flere faktorer, der har indflydelse på, hvor mange penge du kan låne. Hvor mange penge du skal låne, hvad du kan betale af pr. måned, din kreditværdighed og løbetid er alle med til at bestemme renten på dit boliglån til hus. Renten du bliver tilbud er ofte højere end på dit realkreditlån, da lånegivers sikkerhed er lavere end ved realkreditlånet. Kan du tilbagebetale lånet hurtigt, vil det bliver billigere for dig, da rente falder.   Før du indhenter tilbud fra de forskellige pengeinstitutter, skal du gøre op med dig selv, hvilken rentetype du ønsker.

  • Fast rente
  • Variabel rente
  • Variabel rente med renteloft
  • Rentetilpasning

Vælger du boliglånet med fast rente, er der ofte et tillæg i forhold til den variable rente. Det er derfor en højere pris for at have større økonomisk sikkerhed. Til gengæld er du klar over præcis, hvad du skal betale for din lån hver måned uafhængig af, om renten ændrer sig. Dette er ofte det bedste valg, hvis du har en stramt økonomi, der ikke tåler udsving i udgifter. Har du derimod luft i økonomien til lidt større usikkerhed, kan det være en billigere løsning at vælge boliglånet med variabel rente.