Spring til indhold

Boliglån når du køber bolig

Der er stor forskel på bankernes og realkreditinstitutternes priser på boliglån, når man skal købe ny bolig. Se, hvordan du nemt kan spare på dit boliglån, når du skal købe bolig.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 16-12-2020. Kategori: Boliglån

Stiftelsesomkostninger, etableringsgebyr, kurtage samt gebyr for ejerpantebrev og tinglysning. Der er nok at betale, når du opretter et boliglån. Men der er også mange penge at spare, hvis man ser sig for.

”Den eneste reelle prisforskel, der er ved realkreditlån af samme type, er bidraget, som alligevel kan ændre sig løbende, og oprettelsesgebyr – og der er ikke den store konkurrence udbyderne imellem,” siger Morten Holm Steinvig, der er konsulent i finansielt forbrug i Penge- og Pensionspanelet.

”Renten er, som den er, hvis du har et realkreditlån. Det eneste, du kan bede dem skrue på, er gebyrer ved oprettelsen,” uddyber han.

Sparede 40% på boliglån

Når du skal købe bolig, betaler det sig at indhente tilbud fra flere banker. Og som et eksempel fra en anonym bruger af Findbank.dk viser, så skal man forhandle med banken.

Et enkelt opkald til banken og han fik 40 procents rabat på stiftelsesomkostningerne. Den normale pris var 22.215 kroner, men han endte med kun at betale 13.329 kroner. Det er en besparelse på 8.886 kroner.

”Der er store prisforskelle, og der gives rabat. Det giver altså en her og nu-besparelse for forbrugeren,” siger Kasper Kjems, der er marketing manager i Findbank.dk.

Læs mere: Sådan får du det billigste boliglån