Spring til indhold

Flere vælger (måske) at skifte bank

Flere vælger (måske) at skifte bank

Den negative indlånsrente får sindene i kog. Nu, hvor grænsen er nedjusteret væsentligt for, hvornår du skal betale den negative rente, kan vi opleve, at flere vælger at skifte bank.

Fra starten af 2021 blev grænsen for, hvornår du skal betale den negative rente, væsentligt nedjusteret. Så snart du har mere end 250.000 kr. som indestående, skal du betale for dit indestående. Forleden tog Jyske Bank endnu et skridt nedad og satte grænsen til blot 100.000 kr. Det betyder, at langt flere nu skal betale langt mere for at have et indestående i banken. Især hvis flere banker følger trop med Jyske Bank.

Nej til den negative rente i nuværende bank

Det går os fundamentalt imod at skulle betale for at have vores egne penge stående i banken. Det er tydeligt også ud fra interessen i antallet af søgninger om den negative rente. Hos Findbank.dk kan vi se en markant stigning i antallet af søgninger om emnet. Mens der i 2019 var 0 søgninger, har vi i 2020 kunnet notere 25.000 besøg og 20.000 unikke brugere, der begge er gået specifikt efter artikler og nyheder om den negative rente.

”Den negative rente er noget, som optager den almindelige bankkunde, fordi det er så naturstridigt for os at betale for at have penge i banken. For mange vil en naturlig konsekvens være at overveje at skifte bank”, siger Kasper Kjems, Findbank.dk.

Skal man agere Djævlens advokat og tale imod et bankskifte, kan man sige, at det er set før, at eventuelle grænseforskelle fra den ene bank til den anden udligner sig – og et bankskifte derfor på sigt kan være spild af tid og kræfter. Et argument for et bankskifte er, at vi senest ikke har set en udligning af grænserne. At der i to af landets største banker har været hele 750.000 kr. i grænseforskel for, hvornår den negative rente skulle betales.

En særlig grænse for dig

Uanset om du bliver i din bank eller skifter bank, kan det være en ide at kigge nærmere på omfanget af dine samlede bankforretninger. Hvis du har mange engagementer, som banken har en fornuftig indtjening på, kan du måske lykkes med at få hævet grænsen for, hvornår netop du skal betale den negative rente. Det er et forsøg værd.