Spring til indhold

Hvor kan jeg optage billån?

Hvor kan jeg optage billån

Når du først har besluttet dig for, at du vil finansiere dit bilkøb gennem et billån, er næste skridt at finde ud af, hvor du vil optage lånet henne, da dette kan gøres flere forskellige steder.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 17-12-2020. Kategori: Billån

Billån hos realkreditinstitut

Hvis du har en ejerbolig, som du har friværdi i, så kan du optage et billån som et realkreditlån med pant i boligen. De danske realkreditinstitutter tilbyder billig finansiering af ejerbolig, som også kan bruges til finansiering af din bil, så længe det samlede lån for bilen og evt. huset ikke overstiger 80% af boligens friværdi. Foruden realkreditlånet er det også muligt at optage et prioritetslån i boligen, hvor du kan låne mellem 80 og 95% af boligens friværdi. En af disse løsninger er typisk den billigste måde at finansiere et bilkøb på. Hvilken en der er billigst afhænger af forskellige forhold og svinger ofte, så det er vigtigt at undersøge markedet først.

Optage billån i banken

Der kan være stor forskel på, hvad de enkelte pengeinstitutter tager for, at du optager et billån. Herudover koster det også noget forskelligt  hos bankerne afhængig af, hvilket kundeprogram du hører ind under. Det er også ofte muligt at få rabat hos nogle pengeinstitutter, hvis du er medlem af en specifik fagforening. Du kan derfor med fordel undersøge markedet grundigt, inden du optager et billån og samtidig overveje, om det kan betale sig at skifte bank i samme omgang.

Billån hos bilforhandleren

Det er også en mulighed at få finansieret billånet hos bilforhandleren, det er typisk nemt og hurtigt, når du alligevel står dernede. Umiddelbart kan det også næsten gøres ligeså billigt at finansiere det gennem forhandlerens finansieringsselskab som gennem de billigste banker.
Er du ved at investere i en dyr bil er renterne typisk lave hos bilforhandleren, mens stiftelsesomkostningerne er høje. I banken er det typisk omvendt. Foruden den provision som bilforhandleren modtager for at formidle lånet, lægges der typisk en gebyr på et sted mellem 2.000-6.000 kroner oveni lånet. Stiftelsesomkostningerne er ikke fradragsberettigede. Det betyder, at selvom du optager et billån med en lav månedlig ydelse og en lav årlig omkostning i procent, så kan det i nogle tilfælde alligevel ende med at blive dyrere end et tilsvarende lån i banken.
Det er derfor en god ide at have undersøgt, hvad finansieringen vil koste i banken, før du takker ja til bilforhandlerens.
Har du styr på de årlig omkostninger i procent på banklånet, er det muligt at forhandle om stiftelsesomkostningerne med bilforhandleren og muligvis få det billigere.
Ender du med at optage et billån hos bilforhandleren, så har du typisk to ugers fortrydelsesret på lånet.