Hvilken rente skal jeg vælge til mit boliglån?

Hvilken rente skal jeg vælge til mit boliglån

Når du skal optage et boliglån, er der flere overvejelser du skal gøre dig for at finde frem til det rette lån. Du skal blandt andet overveje, hvilken rente du skal vælge, løbetid, og om der skal skal være afdragsfrihed eller ej.

Er du interesseret i lån, så lad Findbank indhente tre tilbud på det billigste boliglån til dig.

Forskellige renter på boliglån

Renten på boliglån kan variere meget og afhænger af, hvilken udbyder du vælger. Derudover har det også en betydning, hvad du er i stand til at betale og løbetiden på boliglånet. Långiveres sikkerhed på et boliglån er dårligere end på et realkreditlån, og derfor er renten på lånet også højere. Jo hurtigere du kan tilbagebetale lånet jo billigere og jo lavere rente.
Der er flere forskellige typer af rente til boliglånet, som du skal tage stilling til, før du optager lånet.

  • Fastforrentet
  • Variabelt forrentet
  • Variabelt forrentet med renteloft
  • Rentetilpasning

Som tidligere nævnt skal du betale lidt ekstra for at sikre din økonomi ved at vælge et fastforrentet lån frem for et lån med variabel rente. Uanset om renten ændrer sig, påvirker det ikke den månedlige ydelse på dit lån. Har du en stram økonomi, der ikke tåler at dine udgifter varierer, er et fastforrentet lån det bedste valg.
Har du derimod plads til svingende udgifter i din økonomi, så er det typisk billigere i rente at vælge det variabelt forrentet lån.