Spring til indhold

Kan man få et boliglån uden udbetaling?

boliglån uden uidbetaling

Det lyder attraktivt at optage et boliglån uden udbetaling, men det er ikke altid den mest optimale løsning. Samtidig er det heller ikke altid en mulighed afhængig af din økonomiske situation. Læs mere om det her.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 25-08-2017. Kategori: Boliglån

Boliglån uden udbetaling afhænger af flere faktorer

Det er ikke umuligt at finansiere et boligkøb via et boliglån uden udbetaling. Men det er noget, du bør kontakte din bank for at forhøre dig nærmere om, hvordan dine muligheder ser ud. Er det en mulighed ikke at lægge en udbetaling, vil den månedlige ydelse stige, da der ligeledes skal betales af på lånte penge. Typisk anbefales det, at et boliglån uden udbetaling kun vælges, hvis du ikke har mulighed for at lægge pengene til udbetaling med det sammes. Fravælges udbetalingen af andre årsager, udskyder det blot de omkostninger, som der er i forbindelse med optagelse af en boliglån.

Er du på udkig efter boliglån med eller uden udbetaling, så lad Findbank indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på det billigste boliglån.

Har boliglån uden udbetaling konsekvenser?

Foruden at udskyde en uundgåelig omkostning ved at optage et boliglån uden udbetaling til at indgå i den månedlige ydelse, vil det sjældent være billigere end at lægge udbetalingen med det samme. Tværtimod er det ofte billigere, jo større udbetaling du kan lægge. Ikke alle og enhver kan optage et boliglån uden udbetaling. Typisk er det forbeholdt personer med høj indkomst. Dermed har banken sikkerhed for, at du har mulighed for at tilbagebetale lånet.

Boliglån med udbetaling

Det kommer naturligvis an på privatøkonomien, hvor meget man kan lægge i udbetaling. Uanset hvor stort beløbet er, bliver det fratrukket lånet, som du optager. Derfor er det typisk billigere at lægge en stor udbetaling og dermed betale en lavere månedlig ydelse, da lånet samlet set bliver mindre. Der er et minimum for, hvor lidt bankerne må kræve som udbetaling. Derfor forlanger de typisk en udbetaling på et sted mellem 5-7% af boligens købspris.