Spring til indhold

Guiden til det Bedste Huslån

Guide til det billige huslån

Der findes flere forskellige typer huslån til boligfinansiering, og det kan være svært at overskue, hvor du finder det bedste huslån. Der  er flere forskellige faktorer, som du skal være opmærksom på, før du ansøger op huslånet. Der kan nemlig være mange penge at spare, hvis du undersøger markedet grundigt. Derfor skal du gøre dig en række overvejelser, inden du tager fat i realkreditinstituttet.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 25-08-2017. Kategori: Huslån

Boliglån eller det bedste huslån?

Det er let at forveksle de to lånetyper med hinanden, og på mange punkter er de også ens. Forskellen ligger primært i, hvad lånet benyttes til.
De fleste betegner huslånet som det, man optager et lån til for at købe en ny bolig. Et boliglån er dermed i daglig tale et lån, man optager for købe ting til sin bolig.

Klik her og få tre gratis tilbud på det billigste huslån.

Det bør du vide om det bedste huslån

Et huslån kan ikke kun benyttes til at købe ny bolig for. I stedet kan du låne i friværdien og dermed bruge pengene til f.eks. at renovere din nuværende bolig. Løbetiden på sådan et huslån vil typisk være mellem 20 og 30 år.
Når du sammenligner de forskellige lån fra de forskellige udbydere, bør du være særlig opmærksom på ÅOP. ÅOP betyder årlige omkostninger i procent og er altså et af de vigtigste tal at se på, når du sammenligner lån.

Huslån som realkreditlån

Til at finansiere et huskøb, er det mest økonomisk forsvarligt at optage et huslån som realkreditlån. Det har typisk en lavere rente end det banklån, du også i mange tilfælde er nødt til at tage.
Med realkreditlånet kan du finansiere op til 80% af husets værdi, mens du kan finansiere de sidste 20% med et banklån. Er det et fritidshus, du er ved at købe, kan du kun finansiere op til 60% med et realkreditlån.
Hos de fleste banker og realkreditinstitutter kan du selv vælge, om lånet skal have fast eller variabel rente.
Ved et lån med variabel rente bliver den månedlige ydelse, du skal betale, påvirket af, om renten stiger eller falder. Du skal derfor have plads i din økonomi til, at den månedlige ydelse i perioder kan stige. Vælger du derimod et lån med en fast rente, vil du skulle betale det samme beløb i hele perioden.

Det er også muligt at tegne et realkreditlån med afdragsfrihed. Afdragsfrihed betyder, at du i nogle perioder, højst på op til 10 år samlet, slipper for at betale ydelse. Du betaler dog stadig bidrag og rente, mens ydelser bliver skubbet til et senere tidspunkt.