Spring til indhold

Er bidragssatsen fradragsberettiget?

er bidragssatsen fradragsberettiget

Det er ikke ofte, at der handles et boligkøb kontant. Og derfor har stort set alle mennesker med ejerbolig et realkreditlån. Og når du har lån penge, skal du betale bidragssats. Det store spørgsmål er derfor – er bidragssatsen fradragsberettiget? Få svaret her.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 25-08-2017. Kategori: Realkreditlån

Er bidragssatsen fradragsberettiget?

Når du først har lånt penge, kan du påbegynde fradraget på dit realkreditlån. Nøjagtig ligesom alle andre slags lån, kan du også få fradrag på realkreditlånet. Når du betaler den månedlige ydelse består den af rente, bidrag og afdrag. Tre ud af to poster er skattemæssigt fradragsberettiget – nemlig rente og bidrag.

Der gives dermed fradrag i låneoptagers kapitalindkomst, hvis han beskattes efter personskatteloven. Det betyder altså, at udgiften fradrages i din skattepligtige indkomst. Herudover er størrelsen på fradraget uafhængig af din indkomst, og hvorvidt der betales topskat eller ej.

Er du interesseret i tilbud på det realkreditlån med fradragsberettiget bidragssats? Så indhent tre tilbud på det billigste realkreditlån her?

Hvad er bidraget egentlig?

En bidragssats er et administrationsgebyr, som realkreditinstitutter pålægger låneoptagere. Bidragssatsen er dermed den betaling, som realkreditinstituttet tager for at formidle et lån mellem låneoptager og giver. At realkreditinstituttet låner dig pengene og tjener på renten er en udbredt misforståelse. Penge, som du låner, stammer i stedet fra solgte obligationer svarende til det beløb, som du låner. Renten fra de solgte obligationer udbetales dermed til den, som har købt dem og derved er långiver. Det er derfor udelukkende realkreditinstituttets opgave at formidle pengene mellem partnerne. For denne service tager de bidragssatsen.

 Hvad er prisen på en bidragssats?

Hvad bidragssatsen er fastsat på afhænger af flere forskellige faktorer, og er samtidig forskellig fra institut til institut. Faktorerne er bl.a. typisk omkostningerne ved formidlingen af lånet, risikoen ved at låneoptager ikke tilbagebetaler lånet, restgæld, belåningsgrad, låntype og indtjening til kreditforeningen.