Spring til indhold

Omlægning af realkreditlån

omlægning af realkreditlån

Boligejere med fastforrentede lån kan ofte udnytte et rentefald ved omlægning af realkreditlån til et lavere forrentet lån.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 25-08-2017. Kategori: Realkreditlån

Der kan være mange penge at spare, hvis du som boligejere holder øje med renten og griber chancen for at omlægge til et billigere lån, når rente er lav. Dermed kan du spare penge på den månedlige ydelse og eventuelt komme af med noget restgæld.

Konvertering og omlægning af realkreditlån

En konvertering eller omlægning af realkreditlån er det samme. Det betyder, at du lægger dit nuværende lån om til et andet lån. Dette kan f.eks. gøres, hvis renten er faldet. Men om en omlægning kan svare sig, vil være en individuel vurdering. Det er derfor en god ide at indhente tilbud for derefter at sammenligne med sit nuværende lån, om det kan gøres billigere med en omlægning af realkreditlån. I praksis gøres det ved, at det gamle lån først opsiges. Det betyder, at det gamle lån betales ud og i stedet erstattet med et nyt lån. Det kan både være i sammen realkreditinstitut eller i et nyt.

Uanset baggrunden for en omlægning af realkreditlån, er det en god ide at have flere tilbud, så du har undersøgt markedet grundigt. Lad Findbank indhente tre tilbud på det billigste realkreditlån her.

Kan en omlægning af realkreditlån betale sig?

Som en tommelfingerregel kan man sige, at for en låneomlægning af realkreditlån kan betale sig, bør en række forhold i større eller mindre grad være opfyldt.

–          Renteforskel: Jo større renteforskel, jo bedre. For at det kan svare sig, skal der typisk være mindst 1,5 procentpoint i renteforskel. Er dit realkreditlån f.eks. med en kuponrente på 4 procent, bør du kun erstatte det med et på 2,5 eller lavere. Det er dog kun vejledende og i nogle tilfælde, kan det svare sig med mindre. Det er derfor en helhedsvurdering, der gør udslaget.

–          Størrelse på lånet: Jo større et lån, jo bedre. Som udgangspunkt lyder et velkendt råd, at lånets størrelse skal være mere end 250.000 kr. Er lånebeløbet mindre æder omkostningerne gevinsten ved at omlægge om.

–          Restløbetid: Igen er jo længere, jo bedre. Formålet med en omlægning af realkreditlån er at opnå en lavere rente. Går der kun 5-10 år, før lånet er udbetalt, vil rentebesparelsen være beskeden.

–          Kursniveau: Ligeså vel som da du optog lånet, er det også vigtigt at få en kurs så tæt på 100 som muligt igen for at undgå en stor stigning i restgælden. Får du en kurs på 85, får du kun udbetalt 85 kr. for hver lånte 100 kr., hvilken betyder en stigning i restgælden på 15 kr. for hver lånte 85 kr. Ligger kursen derimod på 98, stiger restgælden kun med 2 kr. for hver lånte 100 kr.