Spring til indhold

Hvad er prisen på et boliglån i banken?

hvad er prisen på et boliglån

Når du skal finansiere et boligkøb, er der ofte behov for at optage et boliglån i banken udover realkreditlånet på op til 80% af boligens værdi. Boliglånet i banken benyttes nemlig typisk til at finansiere den del af købet, du ikke kan låne til med realkreditlånet. Det er dog mange omkostninger ved at låne penge, og det kan være svært at finde ud af præcis, hvad man betaler for. Læs mere her.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 14-12-2020. Kategori: Boliglån

Udgifter til banken

Foruden renter tager din bank ofte en række gebyrer for at låne dig penge.

  1. Stiftelsesprovision Bankens gebyr er ofte variabel og kan derfor svinge meget. Jo større beløb du låner, jo større er gebyret. Typisk er stiftelsesprovisionen mellem 0-2% af det samlede lånebeløb.
  2. Etableringsgebyr Gebyret er typisk fastsat og afhænger ikke af lånebeløbet størrelse. Gebyret er ofte ca. 1.000 kr.
  3. Tinglysningsgebyr Foruden stiftelsesomkostninger og etableringsgebyr skal du betale udgifter til tinglysning. Gebyret tager banken for at tinglyse alle de nødvendige dokumenter. Dette koster ofte et par tusinde kroner ved store lån.

Er du interesseret i det billigste boliglån? Så lad Findbank indhente tre gratis og uforpligtende tilbud til dig.

Udgifter til staten

Når du låner penge til et boliglån, er det lovpligtigt at tinglyse lånet. Pantebrevet verificeres, når lånet tinglyses. Først efter at boliglånet er tinglyst, har banken dokumentet som sikkerhed for lånet. Dette er dog ikke gratis.

  1. Fast gebyr Det er et fast gebyr til staten ved tinglysning på 1.600 kr. Det skal betales for hvert lånedokument, som tinglyses.
  2. 1,5% gebyr Når lånedokumentet tinglyses, skal der betales en afgift på 1,5% af pantebrevets pålydende. Optager du f.eks. et boliglån på 100.000 kr., så skal du betaler 1.500 kr. + de 1.600 i fast gebyr til staten.

Når du er på jagt efter den bedste pris på dit boliglån, er det vigtigt, at du holder øje med banken stiftelsesomkostninger. Omkostningerne fra bank til bank kan variere så meget, at det i nogle tilfælde kan være billigere at acceptere lånetilbud på f.eks. 6% i rente frem for 5,5%. Det kommer an på de individuelle lånetilbud du får fra forskellige banker. Læs mere om stiftelsesomkostninger her.