Spring til indhold

Andelsboliglån til studerende

andelsboliglån til studerende

Hvert år ved studiestart forsøger håbefulde studerende desperat at finde andelsbolig i storbyerne. Særligt i København, hvor der kun er et kollegieværelse for hver ottende studerende, er det attraktivt at købe egen andelsbolig. Derfor tilbyder flere banker nu et andelsboliglån til studerende, men man skal se sig for, før der lånes. Og renterne er forskellige, så find det andelsboliglån, der passer bedst til din økonomi som studerende.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 19-01-2018. Kategori: Andelsboliglån

Andelsboliglån studerende

Er du studerende, og har du en fornuftig økonomi? Så kan det være at du skal købe en andelsbolig. Bankerne står i kø for at tilbyde de bedste og billigste andelsboliglån til studerende. Den nuværende situation på boligmarkedet, får flere eksperter i bolig- og økonomi til at anbefale at eje i stedet for at leje, samtidig med, at de studerende er sikret en bolig i studietiden. Selvom et andelsboliglån til studerende ikke er afviger fra andre andelsboliglån, bliver de studerende ofte overraskede over stiftelsesomkostningerne for at oprette lånet. Det er derfor vigtigt at undersøge markedet for billige andelsboliglån grundigt for at minimere udgifterne og få det absolut billigt andelsboliglån.

billig andelsboliglån studerende

Det billigste andelsboliglån til studerende

Det er helt normalt, at der er forskellige gebyrer forbundet med at optage et andelsboliglån til studerende. Det er derfor ikke nødvendigvis det lån, med de laveste renteomkostninger, der er det billigste lån i sidste ende. I stedet skal der ses på de årlige omkostninger i procent (ÅOP), når der sammenlignes andelsboliglån til studerende fra forskellige banker. Når der ses på ÅOP, er alle omkostninger ved oprettelsen og i lånets løbetid medregnet samtidig med, at der tages hensyn til, hvornår renter, afdrag osv. skal betales. Det kan også være en god ide at benytte den månedlige ydelse som en rettesnor. Ligesom ÅOP giver ydelsen et mere retvisende billede end rentesatsen. Den månedlige ydelse indeholder nemlig, at du skal betale månedlige udgifter herunder både renter og afdrag.

andelsboliglån studerende

Hos Findbank kan du ganske gratis og uforpligtende indhente tre tilbud på det billigt andelsboliglån til studerende. Så kan du i ro og mag selv sammenligne tilbuddene på ÅOP og vælge det billigste lån.

Lån til andelsbolig som studerende

Som studerende er ens indtægt ikke så høj i løbet af studietiden, så det opfordres til at man ikke sætter sig for ”stramt” økonomisk. En andelsbolig er derfor en god løsning for studerende, både fordi de som regel er billigere end ejerboliger og derudover skal der hellere ikke lægges en udbetaling. Det kan være svært som studerende, at spare op til en udbetaling, når man kun har S.U. og et eventuelt studiejob, at gøre godt med.

Du kan få et andelsboliglån med en løbetid på 30 år. Et 30-årigt lån er et godt andelsboliglån for studerende, når man studerer. Andelsboliglånet fordeles over 30 år, hvorfor den månedlige ydelse er bliver mindre og det kan være en fordel, når indtægten er lav under studietiden. Når studietiden er forbi og ens indtægt er steget vil det være en god idé, at omlægge lånet og dermed forkorte lånets løbetid. Vi har lavet en beregning på hvad det månedlige ydelse er hos Arbejdernes Landsbank på henholdsvis et 30 og et 20-årigt andelsboliglån på 1.000.000 kr. Der er 1.336 kr. til forskel og det er et beløb der ville kunne mærkes som studerende.

studerende andelsboliglån

Når du køber andelsbolig mens du er studerende

Som studerende er det væsentligt, at man undersøger nogle forhold, før der træffes en endelig beslutning om køb af en andelsbolig. Det anbefales kraftigt, at man søger råd hos en advokat til, at undersøge foreningens økonomi. De 5.000 kr. – 8.500 kr. det koster for at få en advokat til se disse andelsforeningen igennem, kan være givet meget godt ud. De nuværende boliglån som andelsforeningen har, hæfter du også for, når du vælger at købe dig ind i andelsboligforeningen. Har foreningen en dårlig økonomi, bliver du en del af en dårlig økonomi.

Når du har fundet din andelsbolig du vil købe, afdrager du hver måned på din gæld, og derudover betaler du en boligafgift også kaldet ydelse til foreningen. Den månedlige boligafgift indikerer ofte om foreningens økonomi er god. Ved en høj boligafgift er den typisk dårlig og ved en lav, så er den god. Den høje afgift kan også skyldes, at foreningen er nystiftet og de har en stor gæld, der skal afdrages på først. Den månedlige boligafgift kan godt stige, hvis foreningen for eksempel ikke har sat nok penge af til vedligeholdelse. Du bør derfor undersøge foreningens fremtidige planer for vedligeholdelse og om der er afsat nok penge af til dem.

Sidst men ikke mindst kan det være en god idé, at læse vedtægterne grundigt igennem, så du får sat dig ind i regler for renovering, fremlejning osv. Det kan være, at du havner i en situation hvor du gerne vil fremleje din lejlighed i en periode, men der skal man være opmærksom på, at det ikke er alle foreninger der tillader dette. Det kunne også tænkes, at du har gjort dig overvejelser ift. At renovere og her kan der også være nogle regler, som kan bremse dine fremtidsdrømme. Derfor slå koldt vand i blodet, før du tager den endelige beslutning- et fejlkøb kan koste dig dyrt.

Når du køber en andelsbolig bør du:

  • Få en advokat til, at gennemgå økonomien i andelsboligforeningens
  • Hvad indgår der i fællesudgifterne i foreningen
  • Hvilke renoveringsplaner har foreningen – fx udskiftning af vinduer, nyt tag, faldstammer osv. Sådanne projekter kan medføre huslejestigning
  • Regler for fremleje, forældrekøb og renovering i foreningen.