Spring til indhold
Billigste andelsboliglån

Billigste Andelsboliglån
- find billigt andelsboliglån

Billigste Andelsboliglån
Find billigt andelsboliglån

Få 3 gratis tilbud Få 3 gratis tilbud
Gratis og
uforpligtende
Spar tid
og penge
Sikkert
og nemt
Billigste andelsboliglån
Få et billigere andelsboliglån
 • Vælg dit behov og få 3 gratis tilbud
 • Sammenlign tilbud på andelsboliglån
 • Vælg den bedste bank

Få et nyt andelsboliglån eller en lavere rente på dit lån til andelsbolig. Betaler du over 4-5% i rente på dit andelsboliglån, risikerer du at snyde dig selv. Se vores guide og find et billigt andelsboliglån her på siden.

Andelsboliglån

Betaler du idag over 5% på dit andelsboliglån risikerer du at snyde dig selv. Renterne på de udbudte andelsboliglån via Findbank ligger på ca. 4,00 – 5,5% i gennemsnit. Renten på et andelsboliglån svinger fra bank til bank fra under 5 procent på de store andelsboliglån med lav risiko for banken, til over 10 procent hos andre banker. Derfor er det vigtigt, at du sammenligner flere banker på renten på andelsboliglån, inden du vælger et nyt lån til din andelsbolig.

Er din rente over 5%, risikerer du at snyde dig selv?

De billigste andelsboliglån svinger fra en rente på 5,00% til 10%
Har du et andelsboliglån på 1 mio. kr., sparer du 21.600 kr. om året, hvis du fx går fra at betale 6% til 4% på dit andelsboliglån.

Hvis du får en lavere rente på dit andelsboliglån, reducerer du din månedlige ydelse markant og får i sidste ende en billigere husleje. For eksempel sparer du over 1.800 kroner om måneden, hvis du går fra at betale 6 procent til at betale 4 procent for et andelsboliglån på 1 million kroner.

Den aftale, du som andelsboligejer kan forhandle dig til med bankerne, afhænger blandt andet af belåningsgraden i forhold til andelsboligens værdi, og hvordan du bliver kreditvurderet af den pågældende bank.

Få 3 tilbud på dit Andelsboliglån Få 3 tilbud på dit Andelsboliglån
Prøv gratis og uforpligtende

Og der kan være stor forskel på, hvordan bankerne vurderer dig som kunde – også selvom du giver de samme oplysninger om bolig, indkomst, gæld og rådighedsbeløb til hver bank. Derfor er det en god ide at få tilbud fra flere forskellige banker, når du skal finde det billigste andelsboliglån. Her kan du læse en guide til, hvordan du kommer i gang med at skifte bank.

Fandt et billigt andelsboliglån og sparer 10.000 kr. om året

Jacob og hans kæreste gik benhårdt efter en lavere rente, skiftede bank og fik et billigt andelsboliglån. Parret sparer nu 7-10.000 kroner om året.

”Mine forældres generation var nærmest gift med deres bankrådgiver. Men for mig er banken bare en forretning. Det er ligesom, hvis jeg købte en ny bil, så ville jeg også prøve at få en billigere pris eller gratis ekstraudstyr,” siger Jacob.

Den 30-årige ingeniør bor sammen med kæresten i en andelslejlighed på Vesterbro i København. De skylder omkring en million kroner i lejligheden og kunne derfor spare en del ved at finde et billigere andelsboliglån.

fandt billigste andelsboliglån
Du kan spare mange penge ved at skifte til banken med det billigste andelsboliglån.

”Lige nu får man nærmest penge for at låne, og jeg mener ikke der skal være så stor forskel på bank- og andre typer af lån, når man som os betaler af og overholder sine aftaler,” siger Jacob.

Så nemt fandt parret det billigste andelsboliglån

Parrets tidligere bankrådgiver var generelt til at tale med, men Jacob ville have et bedre forhandlingsgrundlag, så han indhentede tilbud fra andre banker.Han googlede og fandt Findbank.dk – en gratis service, der hjælper danskere med at indhente tilbud fra flere banker.

”Det var nemt og overskueligt at udfylde oplysningerne på hjemmesiden,” fortæller Jacob, der hurtigt fik to tilbud, valgte et billigt andelsboliglån og endte med en betydeligt lavere rente på 3,5 procent.

Få 3 tilbud på dit Andelsboliglån Få 3 tilbud på dit Andelsboliglån
Prøv gratis og uforpligtende

Det gamle andelsboliglån var delt op i flere lån med forskellige rentesatser på mellem 4 og 5,5 procent, så det er svært at sige nøjagtigt, hvor meget parret har sparet. Men Jacob har et bud på, hvor meget de fik ud af at skifte til banken med det billigste andelsboliglån:

”Jeg vil skyde på mellem 7.000 og 10.000 kroner om året i renteudgifter,” siger han.

Hvilken bank har det billigste lån til andelsbolig?

Når du sammenligner tilbuddene fra de forskellige banker, skal du være opmærksom på, at du skal betale stempelafgift og tinglysningsgebyrer, hvis du flytter dit andelsboliglån til en anden bank.

Du skal altså huske at modregne afgifter og gebyrer i besparelsen, før du for alvor kan se, om det kan betale sig at skifte bank.Omvendt skal du også regne med at skulle betale nogle ekstra etableringsgebyrer, hvis du får et nyt lån hos din nuværende bank.

Hvilken bank har det billigste andelsboliglån?
Undersøg hvilken bank, der har det billigste andelsboliglån

Der kan være stor forskel på, hvad det koster at låne penge til en andelsbolig fra bank til bank og person til person. Det kan derfor godt svare sig at undersøge markedet grundigt for at finde frem til det bedste andelsboliglån for dig. Læs vores guide til, hvordan du finder den bedste bank.

Få 3 tilbud på dit Andelsboliglån Få 3 tilbud på dit Andelsboliglån
Prøv gratis og uforpligtende

Hvad er renten på andelsboliglån?

Renten på et andelsboliglån afhænger af størrelsen på lånet samt den risiko den enkelte bank ser i dig som kunde. Bankerne risikovurderer forskelligt og har forskellige salgstrategier og derved renter på andelsboliglån. Samtidig kommer det også an på, hvordan banken, du vil låne hos, belåner andelsboliger.

Typiske renteniveauer på andelsboliglån:

 • Under 3,5%  Ekstrem lav rente
 • 4% Meget lav rente
 • 4,5% Meget lav til lav rente
 • 4,75% Lav  rente
 • 5,00% Under middel rente
 • 5,50% Middel rente
 • 6,00% Middel til høj rente
 • 6,50% Høj rente

Nogle banker tilbyder lån på 100% af handelsprisen og forbedringer, mens andre deler lånet op i to eller tre lån. I så fald er de første 80% af lånet til en billig rente og de sidste 20% til en højere rente – det gør det også svære at beregne den effektive rente på andelsboliglånet.Har du ikke brug for låne til 100% af købet men kun mangler de 80%, kan du med fordel vælge en bank, der deler andelslånet op og muligvis få det billigere.

Du kan beregne hvad et andelslån koster dig om året i banken på vores andelsboliglån beregner

Låneeksempel andelsboliglån

Låneeksempel andelsboliglån

Det koster 640.000 kr. at låne 950.000 kr. til en andelsbolig.

 • Du låner 950.000 kroner med variabel rente og annuitetsafvikling for at købe en andelsbolig. Lånets løbetid er 30 år.
 • Det koster 25.000 kroner at oprette andelsboliglånet på grund af tinglysningsafgift og øvrige stiftelsesomkostninger.
 • Det giver en hovedstol på 975.000 kroner. Hovedstolen er din gælds oprindelige størrelse.
 • Renten er 3,6 procent, og ÅOP – de årlige omkostninger i procent – er 3,8 procent.
 • Du betaler 13.255 kroner i rente og afdrag pr. Kvartal.
 • Når de 30 år er gået har du betalt 1.590.000 kroner.
 • Med andre ord koster det dig – over 30 år – 640.000 kroner at låne 950.000 kroner.

Renten i dette eksempel er relativt lav. Hvad renten bliver på dit andelsboliglån fastsættes blandt andet ud fra økonomien i din andelsforening, størrelsen på lånet og udbetaling, og hvordan din egen økonomi ser ud.

Alle disse parametre har tilsammen indflydelse på, hvad renten på dit andelsboliglån bliver.

Låneeksempel andelsboliglån
De årlige omkostninger i procent – forkortet ÅOP – svarer til kiloprisen på et andelsboliglån.

Find det billigste andelsboliglån 2024

Når du skal finde det billigste andelsboliglån 2024, er det en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige banker. Der kan være rigtig mange penge at spare ved at skifte bank, og står du med flere tilbud i hånden, har du et solidt sammenligningsgrundlag. Se her, hvordan du finder den billigste bank.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er der fortsat meget store forskelle i den danske banksektor. Det betyder, at der kan være mange penge at spare, hvis du ser sig godt for og undersøger markedet grundigt. En gennemsnitsfamilie kan spare tæt på 30.000 kroner om året ved at skifte fra den dyreste til den billigste bank. Det viser en undersøgelse af 29 forskellige banker og sparekasser, som Forbrugerrådet Tænk Penge lavede i august 2015. Undersøgelsen viste at den typiske besparelse ligger mellem 8.000 og 12.000 kroner årligt.

Hos Findbank tilbyder vi, at du kan få tre gratis og uforpligtende tilbud på hele din bankforretning, så du selv kan sammenligne tilbuddene og finde frem til det billigste andelsboliglån 2024.

Få 3 tilbud på dit Andelsboliglån Få 3 tilbud på dit Andelsboliglån
Prøv gratis og uforpligtende

Andelsboliglån variabel rente

Andelboliglån tilbydes som standard med variabel rente, hvor den pålydende rente kan ændre sig i lånets løbetid. En variabel rente på andelsboliglån er den billigste, fordi banken løbende kan justere din rente i forhold til markedsrenten.

Renten på et andelsboliglån svinger fra bank til bank. Nogle banker tilbyder et andelsboliglån med en rente ned under 3%. Renter under 3% på andelsboliglån var uhørt for bare nogle få år siden. Men andelsboligejere får også få gavn af det lave renteniveau, som man ser på realkreditlån til ejerboliger. Ikke alle kan få så lav en rente på deres andelsboliglån. Et andelsboliglåns rente afhænger blandt andet af lånets størrelse, værdien af din andel og din privatøkonomi generelt. Men når du sammenligner tilbud på andelsboliglån, er det vigtigt, at du ikke kun ser på renten.

Skal du have billige boliglån til ejerbolig, kan vi anbefale vores afsnit om billigste boliglån.

Sammenlign ÅOP på andelsboliglån

Når du skal sammenligne lån, er det vigtigt at se på ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og indeholder samtlige udgifter i forbindelse med lånet. Ser du udelukkende på den pålydende andelsrente, kan du hurtigt blive snydt, når der kommer gebyrer og stiftelse oveni. Ved at se på ÅOP, undgår du dyre overraskelser, fordi du kender den samlede omkostning, inden du optager lånet. Du skal dog huske at sammenligne over den samme årrække, du vil finansiere din andelsbolig.

Finansiering af andelsbolig

Du kan ikke oprette et realkreditlån til finansiering af andelsbolig. Du må i stedet oprette et andelsboliglån. Det er nemlig kort fortalt et lån, der er særligt beregnet til finansiering af andelsbolig. Leder du efter finansiering til køb af ejerbolig, henviser vi til vores artikel om, hvordan man finder det billigste realkreditlån.

Hvad er et andelsboliglån?

Et andelsboliglån er et banklån, som kan finansiere dit køb af en andelsbolig. Ved et andelsboliglån stilles boligen som sikkerhed for lånet. Andelsboliglån er med en variable rente, hvor der løbende afdrages på gælden.

Når du vælger at købe en andelsbolig, skal den betales kontant. Du kan dog vælge at finansiere købet med et lån i banken som et andelsboliglån, hvor andelsboligen stilles som sikkerhed for lånet. Med en andelsbolig kan du altid pantsætte din andel, som er din del af andelsboligforeningens nettoformue fratrukket allerede pantsatte dele.

Andelsboligforeningen kan ikke vedtage, at du selv skal finansiere købet, men det kan i særlige tilfælde kræves, at der er lånegrænse på 80% af andelens værdi. Det betyder, at du selv skal kunne finansiere de 20% af boligens værdi uden et andelsboliglån. Dette kan de dog kun kræve, hvis det fremgår af foreningens vedtægter.

Det er ikke kun ved køb af ny andelsbolig, at et andelsboliglån er relevant. Du kan også låne i din andelsboligs friværdi og for eksempel bruge pengene til at renovere eller på anden måde forbedre boligen.

Hvordan får jeg et andelsboliglån?

Når du køber en andelsbolig, kan du låne pengene til at finansiere den med i banken.

Når du optager lånet, hvor din andel stilles som sikkerhed, skal andelsboligforeningens bestyrelse afgive en erklæring om, at du er godkendt som andelshaver og har brugsret til boligen. Det kaldes en erklæring om adkomst, og banken skal bruge erklæringen, når de tinglyser panten i andelsboligen.

Udover erklæringen skal der også fremvises en andelsboligudskrift for at lånet kan tinglyses. Andelsboligudskriftet beviser ejerforholdet på andelsboligen.

Endelig skal banken godkende økonomien i din andelsforening.

Hvor mange penge kan jeg låne i andelsboliglån?

De typiske andelsboliglån er på mellem 500.000 kroner og 1,5 millioner kroner.

Men hvor mange penge, der kan lånes til et andelsboliglån, varierer meget fra person til person og fra bank til bank. Har du en sund økonomi og en høj indkomst, kan du typisk låne flere penge end med en lav indkomst og stram økonomi.

Lånebeløbet afhænger af den enkelte banks kreditvurdering. Når du skal kreditvurderes, er der flere faktorer, der spiller ind. Blandt andet ser banken på, hvor mange penge du kan betale til at starte med, hvad din månedlige indkomst er, og om du har anden gæld i forvejen. Da bankernes kreditvurdering af dig kan være forskellig, anbefales det at få tilbud fra flere banker.

Se hvad du kan købe andelsbolig for

Boligtype
Husstandsindkomst (før skat)
kr./år
kr./år
kr./år
Gæld
kr.
kr.
kr.
Opsparing
kr.
Forventelig købesum
kr.

*Bemærk: dette er et estimat og kan variere fra bank til bank. Det afhænger af flere forhold i din økonomi, som bl.a. gældsfaktor, belåningsgrad og rådighedsbeløb.

Få 3 tilbud på dit Andelsboliglån Få 3 tilbud på dit Andelsboliglån
Prøv gratis og uforpligtende

Andelsboliglån afdragsfrit

Et andelsboliglån har en løbetid på op til 30 år. Det betyder, at lånet skal være tilbagebetalt og dermed afviklet efter 30 år. Vælger du at optage dit andelsboliglån afdragsfrit i op til 10 år, skal du tilbagebetale lånet over 20 år i stedet.

Hos langt de fleste banker kan du gebyrfrit indbetale ekstra på andelsboliglånet undervejs. Det kan du uanset, om der er tale om det fulde restbeløb eller mindre overførsler. Lånet vil løbende blive nedskrevet med de ekstraordinære tilbagebetalinger.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at når først de ekstra betalinger er nedskrevet på lånet, er det ikke muligt at få dem tilbage. I så fald skal der udarbejdes en ny låneansøgning. Et andelsboliglån kan altid indfries til kurs 100.

Andelsboliglån fast rente

Som udgangspunkt optages alle andelsboliglån med variabel rente. At renten er variabel betyder, at din månedlige ydelse kan falde eller stige i perioder afhængig af renten.

Kan din økonomi ikke bære, at ydelsen stiger i en periode, kan du vælge et andelsboliglån med fast rente. Her kan du låse renten på dit lån i op til 10 år ad gangen. I denne periode vil renten være fastlåst, og din ydelse vil være fast hver måned. Fast rente til andelsboliglånet er dog typisk lidt dyrere end den variable rente, da der betales et tillæg til renten for den øgede sikkerhed.

Andelsboliglån som andelsboligkredit

Hos nogle banker kan du få dit andelsboliglån på to forskellige måder. Enten som det traditionelle andelsboliglån ved at pantsætte din andel eller ved at få en andelsboligkredit.Vælger du en andelsboligkredit, kan du selv bestemme, hvilken konto kreditten skal knyttes til. Du kan enten vælge din løn- eller budgetkonto.

Vælger du, at andelskreditten skal tilknyttes din lønkonto, kan du spare penge på renterne. Du skal jo kun betale rente af det beløb, du skylder banken, så når din løn går ind på kontoen, trækker du automatisk mindre på kreditten.

En andelsboligkredit nedskrives løbende over 30 år med mulighed for op til 10 års afdragsfrihed. Vælger du andelsboligkredit med afdragsfrihed, betaler du kun renter og gebyrer de første 10 år og nedskriver i stedet kreditten løbende over 20 år. Renten på en sådan kredit er variabel og tilskrives kvartalsvis.

Hvad koster et andelsboliglån?

Låneeksempel: 1.000.000 kr.

Lånebeløb udbetalt
1.000.000 kr.
Etableringsomkostninger til banken - eksempel
10.000 kr.
Md. ydelse før skat
6.948 kr.
Rentetype
Variabel
Rente
5,50 %
ÅOP
5,79 %
Løbetid
20 år
Antal ydelser
240 md.
Omkostninger
667.439 kr.
Samlet tilbagebetaling
1.667.439 kr.
Generelt om andelsboliglån
Rente
Variabel
Løbetid
Op til 30 år. (typisk løbetid 20 – 25 år)
Risiko
Høj
Få 3 tilbud på dit Andelsboliglån Få 3 tilbud på dit Andelsboliglån
Prøv gratis og uforpligtende

Læs også om Salg af andelsbolig