Spring til indhold

Hvad koster det at skifte bank?

Hvad koster det at skifte bank

Det er gratis at flytte dine betalingsaftaler, faste overførsler og indlånskonto, hvis du har haft den i over et år. Men der kan være andre omkostninger forbundet med et bankskifte. Så hvad koster det at skifte bank? Her kan du få værdifulde oplysninger om, hvad det koster at skifte bank.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 08-01-2021. Kategori: Bankskifte

Koster det noget at skifte bank?

Det er gratis at flytte faste overførsler eller en konto til indlån. Men din nuværende bank kan kræve et gebyr for at afvikle dine lån eller flytte din pensionsopsparing eller værdipapirsdepoter.

Der er ingen regler for, hvor høje gebyrer banken må tage. Men de skal være rimelige i forhold til bankens reelle omkostninger i forbindelse med denne service.

Hvad gør jeg, når jeg vil skifte bank? Læs guiden: Skift bank og spar 24.000 kroner om året

Hvad koster det i gebyrer hos din nye bank?

Nogle banker tager et gebyr for at oprette forskellige konti, lån og opsparinger. Heller ikke her er der nogen regler om gebyrets størrelse, så det er vigtigt at spørge din nye bank om en pris, inden du skifter.

Og da banken ofte er interesserede i at få nye kunder, står du i en gunstig forhandlingsposition og bør spørge, om ikke din nye bank selv dækker omkostningerne.

Hvad koster det at skifte bank hos dit realkreditinstitut?

Hvis du vil skifte realkreditinstitut uden at omlægge dit boliglån, vil der være en del omkostninger.

Et eksempel fra FinansWatch viser, at det koster 8.700 kroner at skifte realkreditinstitut, hvis man har et lån på en million kroner med variabel rente, og 13.000 kroner, hvis man har et fastforrentet lån. Omkostningerne dækker diverse gebyrer og kurtage på lånet.

Meget at spare på bankskift

Det er altså stort set omkostningsfrit at skifte bank, men koster en del at skifte realkreditinstitut – uden at omlægge lånet.

Til gengæld kan du spare mange penge på et bankskifte. Beregninger fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at en almindelig familie sparer 24.000 kroner ved at skifte fra den dyreste til den billigste bank.

Hvilken bank skal du være kunde hos i fremtiden? Du kan nemt få tilbud fra flere banker i forbindelse med dit bankskifte. Få 3 gratis tilbud her og find i løbet af kort tid den bedste bank for dig og din økonomi.