Spring til indhold

Skift bank - find din nye bank her

Skift bank - find din nye bank her

Skift bank
Find din nye bank her

Skift bank og spar op til 24.000 kr. om året.

Skift bank og spar op til 24.000 kr. om året.

Rådighedsbeløb

Mere end 50.000 husstande har allerede brugt vores skift bank service. Mange boligkunder og købere har fundet deres nye bank og drømmehus via vores bankskifte tjeneste.

Se, hvad du kan spare ved at skifte bank

Vælg aktiver, indtast oplysninger, sammenlign banker og vælg din nye bank.

Dine ønsker

Hvad ejer du i dag?

Du kan spare mange penge på et bankskifte. Hvis du synes, at det er blevet for dyrt at være kunde i din nuværende bank, er der kun én ting at gøre…skift bank. Og det er faktisk nemmere, billigere og hurtigere at gøre, end du måske tror. Hør historien om en familie, der sparede tusindvis af kroner hvert år på at blive kunde i en ny bank, eller spring direkte til ned til de 10 gode råd til hvordan du skifter bank.

Skift bank – sparede 18.000 kr. om året

Mød en familie, der fik meget mere luft i budgettet ved at følge et ganske simpelt råd – få tilbud fra flere banker og skift til den mest attraktive bank. Det medførte en besparelse for familien på hele 18.000 kroner om året.

Glad familie sparer 18.000 af kr. om året på at skifte bank
Skift bank – der kan være mange penge at spare ved at skifte bank.

Det var ikke, fordi Thomas Brido Petersen og Mette Egsholm gik og tænkte på at skifte bank. Men de var lidt utilfredse med deres gamle bank, og de havde lagt mærke til de historisk lave renter på boliglån.

”Vores gamle bank var ekstremt ufleksibel. Da vi spurgte, om vi kunne få en lavere rente, sagde de blankt nej,” fortæller Thomas Brido Petersen og fortsætter: ”Set i det lys, tænkte vi, at det var på tide at komme videre.”

Derfor gik Thomas Brido Petersen ind på Findbank.dk og indhentede banktilbud på familiens andelsboliglån til 2,2 millioner kroner. Deres efterfølgende bankskift medførte en årlig besparelse på 18.000 kroner.

“En rigtig positiv oplevelse at skifte bank”

Efter at have været inde på findbank.dk for at indhente tilbud, blev Thomas Brido Petersen i løbet af to dage kontaktet af tre forskellige banker, der kom med hver sit tilbud.

”Vi gik meget efter den laveste rente, men vi valgte dem, der var mest imødekommende. De var lidt dyrere først, men de endte med at matche det billigste tilbud,” siger Thomas Brido Petersen.

Den københavnske familie gik fra 3,6 til 2,75 procent i rente ved at skifte bank.

”Det var en rigtig positiv oplevelse, og vi endte med at spare 18.000 kroner. Det er jo også en slags penge,” siger Thomas Brido Petersen og trækker på smilebåndet.

Bankskiftet giver familien et større økonomisk råderum, mulighed for at afdrage hurtigere og generelt en god bankløsning, der passer til deres behov.

”Det, synes jeg, er fantastisk,” siger Thomas Brido Petersen.

Konklusionen er derfor klar: Skift bank, når du ikke får den fornødne service og rådgivning eller hvis renteudgifterne er for høje.

Vil du også spare penge på dit lån til andelsbolig, kan vi varmt anbefale vores guide til det billigste andelsboliglån. Ønsker du at låne penge uden at skifte bank, kan du sammenligne forbrugslån og samlelån her.

 

Skift bank cases

Skiftede bank og sparer
Skiftede bank og sparer idag 91.000 kr. om året

 

Mulighed for lynhurtigt bankskifte
Mulighed for lynhurtigt bankskifte

 

Hurtigt ledt gennem bankskifte
Hurtigt ledt gennem bankskifte

 

Skift bank nu: Du kan spare 24.000 kr om året

Det kan godt virke uoverskueligt at lave et bankskifte, men det bliver mere end rigeligt opvejet af gevinsten. Der er nemlig rigtig mange penge at hente ved at skifte til en ny bank.

En almindelig familie med en mindre friværdi i boligen kan spare knap 24.000 kroner om året ved at skifte fra den dyreste til den billigste bank. Det viser en test fra Forbrugerrådet Tænk Penge.

Det er selvfølgelig den maksimal gevinst, men testen viser desuden, at den typiske besparelse ligger på mellem 8.000 og 12.000 kroner.

Også Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen bakker op om budskabet: Skift bank og spar kassen. Der kan nemlig være enorm forskel på renter og gebyrer fra bank til bank, og derfor er et skift af bank noget af det bedste, du kan gøre for din privatøkonomi.

Alligevel hænger danskerne i bremsen.

Under 12 procent af danskerne har skiftet bank inden for de seneste to år. Det viser en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Men de, der skiftede bank, er nok rigtig glade for det. Undersøgelsen viser nemlig, at 45 procent fik en bedre pris, og 68 procent fik en bedre ydelse eller service ved at skifte bank. Det var muligt at give flere svar, og otte ud af 10 kunne med sikkerhed sige, at de fik noget ud af deres bankskifte.

Kun 4 procent af de danskere, der har skiftet bank inden for de seneste to år, siger, at de overhovedet ikke fik noget ud af at skifte.

Få 3 tilbud på dit boliglån og skift bank Få 3 tilbud på dit boliglån og skift bank
Prøv gratis og uforpligtende

Hvordan skifter man bank? (10 gode råd)

Hvordan skifter jeg bank, tænker du måske. Der er stor forskel på banker, så inden du skifter, bør du få tilbud fra flere banker, sammenligne dem og vælge det bedste. Bankerne skal have en del oplysninger fra dig, så de kan vurdere dig som kommende kunde.

Du kan forkorte processen ved at indtaste dine oplysninger på Findbank.dk. Det er en gratis service, der sørger for, at du får tilbud fra tre banker. Tilbuddene er uforpligtende, og bankerne vil ofte give deres bedste tilbud, når de ved, de er i konkurrence med hinanden.

Hvis du gerne vil spare penge og få det bedst mulige bankskifte, kan du med fordel bruge disse gode råd i din søgen efter nyt pengeinstitut.

1. Begynd dit bankskifte online

Nettet er et godt sted at starte med at skifte bank. Her på Findbank.dk kan du eksempelvis nemt, hurtigt og gratis indhente tilbud fra tre forskellige banker.

Tilbuddene er uforpligtende, så hvis ingen af dem falder i din smag, kan du bare takke nej.

Men omvendt ved bankerne, at de er i konkurrence med hinanden, så de vil ofte give deres bedste tilbud. Og der kan være mange penge at spare ved at skifte bank.

2. Få overblik over dine bankbehov

Nogle har en simpel privatøkonomi og har kun brug for en NemKonto, hvor løn eller overførselsindkomst kommer ind, og en budgetkonto til at holde styr på de faste udgifter. Andres økonomi er mere kompliceret og indeholder for eksempel boliglån og aktiebeholdning.

Tag udgangspunkt i de ydelser, du har i din nuværende bank, og vurdér, om de dækker dine reelle behov. Har du brug for kassekredit, et internationalt kreditkort, billån, opsparingskonto, investeringsordninger eller andet?

Overvej så om de dækker dine fremtidige behov. Skal du for eksempel til at købe eller sælge bolig, giftes, have børn eller andet, så medfører det nye behov, som du bliver nødt til at tage højde for.

Er du boligejer, og vil du vide mere om realkreditlån, kan vi anbefale vores artikel om billigste realkreditlån.

3. Oplist dine krav til banken

Derefter bør du overveje, hvilke krav du har til din kommende bank. Er det vigtigt for dig, at banken har en filial i nærheden, hvor du kan gå hen og få rådgivning? Eller foretrækker du, at alle dine bankforretninger foregår over nettet, og rådgivning sker via telefonen?

Hvis du ikke har behov for en filial, kan du vælge en bank i en anden del af landet eller en decideret netbank.

Få 3 tilbud, skift bank og spar penge Få 3 tilbud, skift bank og spar penge
Prøv gratis og uforpligtende

4. Lav en oversigt over bankernes priser

Når du skal vurdere bankernes tilbud, handler det om at være velforberedt. Lav en oversigt over, hvad du betaler for de forskellige ydelser i din nuværende bank. Kig både på gebyrer, låneomkostninger og kreditter.

Oversigten gør det nemmere at bevare overblikket og sammenligne priser hos de forskellige banker.

Med Findbank.dk får du tilbud fra tre forskellige banker. Tag dialogen med dem, så I finder den rette løsning for dig og din privatøkonomi – til den rette pris. Der er forskel på bankens listepriser, og hvad du kan forhandle dig til i forbindelse med et bankskifte.

Alle banker er forpligtede til at oprette en almindelig indlånskonto, hvis du ønsker at være kunde i deres bank – også selvom du står i RKI. Omvendt vil de fleste banker nægte dig at låne penge eller få et kreditkort, hvis du er registreret i RKI.

5. Sammenlign ÅOP, når du skal skifte bank

Tre bogstaver er vigtigere end alt andet, når du skal låne penge i banken. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er den samlede pris for lånet: stiftelsesomkostninger, løbende provision, gebyrer og renter. ÅOP svarer til kiloprisen på en vare i supermarkedet. Du skal bruge ÅOP, når du sammenligner forskellige bankers priser på ”det samme” lån.

Banken skal skilte med ÅOP i banklokalet og på hjemmesiden, ligesom nøgletallene skal stå på din endelige låneaftale.

Der kan være store forskel på, hvad bankerne tager for at lån penge ud, og nogle banker lokker med gode tilbud, hvis du skifter bank til dem. Derfor bør du få tilbud fra flere forskellige banker og sammenligne prisen, inden du køber bolig.

6. Alt er til forhandling ved Bankskifte

Når du skifter bank er alt til forhandling, og det skader ikke at spørge, om du kan få en bedre rente eller undgå et ekstra gebyr.

I sidste ende er det ret simpelt: indhent tilbud, udvælg det bedste og skift bank!

Når du bruger Findbank.dk, ved bankerne, at de er i konkurrence med hinanden. Brug det til at skaffe dig den bedst mulige aftale.

Sammenlign bankernes tilbud. Se, hvad de tilbyder og overvej, hvad de ikke tilbyder.

Få 3 tilbud, skift bank og spar penge Få 3 tilbud, skift bank og spar penge
Prøv gratis og uforpligtende

7. Tjek din bankaftale løbende

Bankmarkedet udvikler sig konstant: renter stiger og falder og nye gebyrer kommer til. Så selvom du allerede én gang har forhandlet dig til en god aftale med din bank, kan det godt betale sig løbende at tjekke din bankaftale.

Hold øje med priserne i din bank, og sammenlign jævnligt med, hvad andre banker kan tilbyde.

”Generelt råder vi jo forbrugerne til jævnligt at tjekke, om de stadig har den bedste aftale. Det kan umiddelbart være svært at overskue, men der er nogle enkle tricks, man kan bruge. Eksempelvis kan man til en start udvælge nogle virksomheder via en sammenligningsside på nettet og så forhøre sig hos dem,” siger Carsten Smidt, der er vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Findbank.dk er en gratis service, der netop hjælper danskere med at skifte bank. Her supplerer marketing manager Kasper Kjems med et godt råd:

”Lad rådgiveren vide, at du også taler med andre banker. Når bankerne ved, at de er i konkurrence med andre, så giver de ofte deres bedste pris,” siger han.

8. Skift bank når du skal købe bolig

Skift bank når du køber bolig, og spar kassen! Der findes næppe et bedre tidspunkt til at flytte bank, end når du skal låne til boligkøb.

Banker tjener på at låne penge ud, så de er altid interesserede i kunder der vil låne penge og som er er i markedet for at skifte bank – hvis de vel at mærket er i stand til at betale pengene tilbage igen.

Læs også vores guide om boliglån: Find de billigste boliglån.

9. Banken klarer alt det praktiske, når du skifter bank

Men hvordan skifter jeg bank, når jeg endelig har fundet frem til den bedste? Først og fremmest skal du give din nye bank besked om, at du gerne vil være kunde hos dem.

Og hvor meget klarer banken i forbindelse med et bankskifte, tænker du måske. Kort sagt klarer din nye bank alt det praktiske.

Du skal bare beslutte hvilken konto, der skal være din NemKonto, så giver banken besked til din arbejdsgiver og de offentlige myndigheder om, at du har skiftet bank.

Din nye bank kan desuden flytte dine Betalingsservice-aftaler og andre faste overførsler, så dine regninger bliver betalt automatisk fra kontoen i din nye bank.

Bed eventuelt banken vente med at flytte betalingerne, til alle månedens regninger er betalt.

10. Tjek om alt er i orden

Banken har syv hverdage til at gennemføre et bankskifte. Derefter bør du undersøge, om din gamle bank har lukket dine konti, samt om din nye bank har oprettet de konti og betalingsaftaler, du har brug for.

FAQ – Oftest stillede spørgsmål ved skift til ny bank

Overvejer du at blive kunde i en ny bank, er der sikkert en række spørgsmål, som du gerne vil have besvaret. Få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål til bankskifte her.

Hvor lang tid tager det at skifte bank?

For langt de fleste tager det kun få timer at skifte bank. En undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at for 30 procent af kunderne tager et bankskifte under to timer. Samtidig tager det mellem to og fem timer at skifte bank for 36 procent af kunderne.

Og da en test fra Forbrugerrådet Tænk Penge viser, at en almindelig familie kan spare op til 24.000 kroner ved at skifte bank, bliver det en virkelig høj timeløn.

Banken har syv bankdage til at flytte dine indlånskonto, faste overførsler og betalingsserviceaftaler. Hvis du også skal overføre banklån, lån med pant i fast ejendom, pensionsopsparinger, værdipapirdepoter og lignende, kan det dog tage længere tid, inden du endeligt har skiftet bank.

Læs også: Så lang tid tager det at skifte bank

Hvad koster det at skifte bank?

Som udgangspunkt koster det ikke noget at skifte bank. Men i nogle tilfælde kan der være undtagelser:

  • Hvis du har haft en konto i mindre end 12 måneder, kræver nogle banker et gebyr for at lukke den igen.
  • Din gamle bank kan desuden tage sig betalt for at afvikle dine lån og overflytte andre finansielle aftaler til din nye bank.
  • Hos nogle banker skal du betale et oprettelsesgebyr, hvis du ønsker at oprette et lån, kassekredit eller pensionsopsparing.

I praksis vil din nye bank ofte finde dig så attraktiv som kunde, at den er villig til at betale omkostningerne ved at skifte bank. Du står i hvert fald i en gunstig forhandlingsposition, når du skifter bank. Så prøv at høre, om banken kan gøre det gratis.

Hvor meget kan ældre og seniorer spare meget ved at skifte bank?

Ældre og seniorer kan spare flere tusinde kroner årligt ved at skifte bank. Men danskerne er meget trofaste overfor deres bank, og særligt den ældre del af befolkningen risikerer at snyde sig selv.

Hver fjerde dansker over 60 år har nemlig aldrig skiftet bank. Det viser en stor undersøgelse Megafon har foretaget for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Har du skiftet bank inden for de seneste to år?

  18-59 år Over 60 år
Ja, inden for de seneste to år 13 % 7 %
Nej, og jeg har aldrig skiftet bank 18 % 24 %

Kilde: Megafon for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

”Det er ærgerligt for forbrugerne, at så mange binder sig til deres første bank, mobil- eller forsikringsselskab hele livet. De risikerer simpelthen at snyde sig selv for bedre priser, produkter eller service”, siger Niels Christian Beier, der er vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Kan man spare penge på at skifte bank? Ja, det betaler sig meget ofte at skifte til en anden bank. Seks ud af ti vurderer, at de fik en bedre service eller ydelse, da de flyttede bank.

”Der kan være mange penge på spil, hvis man holder fast i samme bank hele livet. Vi kan eksempelvis se, at et gennemsnitligt seniorpar kan spare op til flere tusinde kroner om året ved at skifte bank – og endnu flere, da hele familien boede hjemme,” siger Niels Christian Beier.

”Det er ikke så svært at skifte bank, som mange måske tror. Når du har fundet den bedste og billigste bank, klarer de alt det praktiske,” forklarer Kasper Kjems, der er marketing manager i Findbank.dk.

Hvad koster et boliglån / banklån?

Låneeksempel: 300.000 kr.

Lånebeløb udbetalt
300.000 kr.
Etableringsomkostninger til banken - eksempel
10.000 kr.
Md. ydelse før skat
3.442 kr.
Rentetype
Variabel
Rente
6,00 %
ÅOP
6,93 %
Løbetid
10 år
Antal ydelser
120 md.
Omkostninger
112.996 kr.
Samlet tilbagebetaling
412.996 kr.
Generelt om boliglån / banklån
Rente
Variabel
Løbetid
Op til 30 år. (typisk løbetid 10 – 20 år)
Risiko
Høj

Hvad koster et realkreditlån?

Låneeksempel: 1.000.000 kr.

Ydelse
Fast rente
F-kort
Ydelse pr. måned før skat
6.049 kr.
5.614 kr.
Ydelse pr. måned efter skat
4.820 kr.
4.538 kr.
Månedligt afdrag
1.248 kr.
1.409 kr.
Lånedetaljer
Fast rente
F-kort
Lånebeløb (hovedstol)
1.010.000 kr.
997.000 kr.
Løbetid
30 år
30 år
Terminer (antal kvartårlige betalinger)
121
121
Afdragsfrihed
0 år
0 år
Kurs
98,78
100,02
Rente
Fast
Variabel*
Debitorrente
5,09%
4,10%
Bidragssats pr. år
0,74%
0,90%
ÅOP
6,25%
5,46%
Rente og bidrag i lånets løbetid
1.084.751 kr.
931.226 kr.
Samlet beløb, der skal betales i lånets løbetid
2.094.751 kr.
1.928.226 kr.
Renteregulering
-
1/1 og 1/7
Omkostninger ved optagelse af lån
Fast rente
F-kort
Stiftelsesomkostninger realkreditinstitut - eksempel
4.000 kr.
4.000 kr.
Stiftelsesomkostninger til bank - eksempel
4.000 kr.
4.000 kr.
Afregningsprovision
1.496 kr.
1.496 kr.
Kursfradrag ved udbetaling (0,2 kurspoint)
2.020 kr.
1.994 kr.
Tinglysningsafgift til staten
16.525 kr.
16.325 kr.
Samlede omkostninger ved optagelse af lån
28.041 kr.
27.815 kr.
Generelt om realkreditlån - Fordele, ulemper og risiko
Fastforrentet realkreditlån
Flekslån / Variable realkreditlån
Rente
Fast
Variabel
Løbetid
Op til 30 år
Op til 30 år
Risiko
Lav
Høj
Fordele
Fast ydelse, lavere bidragssats
Lav rente
Ulemper
Høj rente
Usikker ydelse, højere bidragssats
Periode med fast rente
Hele lånets løbetid
3 md. - 10 år
Afdragsfrihed belåning op til 60%
10 år
10 år
Afdragsfrihed belåning over 60%
30 år
30 år
Bidragssats - 80% belåning
0,59% - 1,01%
0,77% - 1,78%

Hvad koster et andelsboliglån?

Låneeksempel: 1.000.000 kr.

Lånebeløb udbetalt
1.000.000 kr.
Etableringsomkostninger til banken - eksempel
10.000 kr.
Md. ydelse før skat
6.948 kr.
Rentetype
Variabel
Rente
5,50 %
ÅOP
5,79 %
Løbetid
20 år
Antal ydelser
240 md.
Omkostninger
667.439 kr.
Samlet tilbagebetaling
1.667.439 kr.
Generelt om andelsboliglån
Rente
Variabel
Løbetid
Op til 30 år. (typisk løbetid 20 – 25 år)
Risiko
Høj

Hvad er besparelsen på at samle bankforretninger?

De fleste banker tilbyder rabatter, fordele eller en særlig kundestatus, hvis du samler flere bankforretninger hos dem. Fordelene kan blandt andet være lavere eller færre gebyrer, en højere rente eller gratis ydelser i form af netbank, kreditkort eller andet. Når du skifter bank, bør du derfor undersøge, om det kan betale sig for dig at samle alle dine lån, konti og forsikringer i samme bank.Inden du taler med bankerne, skal du afklare dine behov, så du ved, hvilke bankforretninger du har brug for. Bankernes ydelser kan inddeles i disse kategorier:

  • Daglig økonomi
  • Lån (og samlelån)
  • Opsparing og investering
  • Pension og forsikring
  • Boligkøb og salg

Her kan du se, hvor meget du kan købe bolig for. Boligkøb er en god anledning til et bankskifte.

Hvordan finder jeg den bedste bank?

Der findes i dag ca. 65 store banker i Danmark, men hvad gør jeg når jeg vil skifte bank?

Findbank.dk er en nem og gratis måde at få tilbud fra tre forskellige banker. Når du bruger Findbank.dk til at indhente tilbud, skal du kun indtaste dine bankbehov én gang.

Inden der er gået tre hverdage, bliver du kontaktet af tre banker, der er interesseret i at få netop dig som kunde. Bankerne ved desuden, at de skal konkurrere med hinanden. Derfor får du de bedste priser og betingelser.

Efterfølgende vil de fleste banker bede om lønsedler, årsopgørelse, låneoversigt, budget og andre relevante papirer, så de kan skræddersy et tilbud, der passer til netop dine behov.

Her kan du læse mere om at finde den bedste bank.

Få 3 tilbud, skift bank og spar penge Få 3 tilbud, skift bank og spar penge
Prøv gratis og uforpligtende

Hvordan vurderer banken mig ved et bankskifte?

Ligesom du vurderer banken, så vurderer banken også dig. Men du behøver ikke at have en høj indkomst eller en stor formue for at være en attraktiv bankkunde. Det vigtigste for banken er, at du har styr på din økonomi, så udgifterne ikke overstiger indtægterne.

Der kan dog være stor forskel fra bank til bank. Nogle banker er meget forsigtige og følger interne regler rigidt. Andre banker er mere fleksible og lydhøre over for gode argumenter og kommende ændringer i din økonomi. Derfor er det altid en god ide at indhente tilbud fra flere banker.

Følgende faktorer vil altid indgå i bankens vurdering af dig som potentiel kunde:

1. Job og løn

Banken starter med at se på din uddannelse, jobsituation og indtægtsmuligheder. De vil altid se et sikkert job med en stabil indkomst som en fordel, når du skal skifte til en ny bank.

2. Rådighedsbeløb

Dit rådighedsbeløb er din løn efter skat minus dine faste udgifter. Rådighedsbeløbet skal kunne dække hverdagens udgifter, som mad, tøj og andre fornødenheder.

Rådighedsbeløbets størrelse afhænger i høj grad af din livssituation, men som tommelfingerregel skal singler have 5.000-6000 kroner til sig selv om måneden, mens samlevende skal have 8.500-10.000 kroner. For hvert barn bør rådighedsbeløbet stige med 2.500 kroner.

Dit rådighedsbeløb viser, om din økonomi kan hænge sammen med dine nuværende indtægter og udgifter. Det er vigtigt når du vil skifte bank.

3. Opsparing og gæld ved bankskifte

Gæld alene gør dig ikke til en dårlig kunde i bankens øjne. Først hvis gælden er ude af proportion med dine indtægter, vil bankens advarselslamper begynde at blinke. Hvis du betaler, det du skal, behøver en stor gæld ikke betyde noget.

Bankskifte - sådan vurderer banken dig

Når banken får en ny boligejer som kunde, laver de en risikovurdering. De ser især på to ting:

    • Gældsfaktor finder man ved at dividere boligens værdi med husstandens samlede årsindkomst. Jo højere gældsfaktor, jo højere er boligejerens risiko. Her kan du læse mere om gældsfaktor.
    • Belåning i % viser, hvor stor en del boliglånene udgør af boligens nuværende værdi. Jo større andel lånet udgør, jo højere er boligejerens risiko. Og hvis belåningsgraden overstiger 100%, er man teknisk insolvent. Her kan du læse mere om belåningsgraden.

Banken laver vurderingen for at se, hvor følsom boligejeren er over for ændringer i privatøkonomien eller udsving på boligmarkedet.

Diagrammet skal forstås sådan, at banken kan tolerere en højere gældsfaktor, hvis belåningen i % er lav – og omvendt; banken kan tolerere en højere belåning i %, hvis gældsfaktoren er lav.

I det hele taget ser banken på, om du er i stand til at betale et lån tilbage, og om du generelt betaler dine regninger til tiden. Desuden er det en fordel, hvis du har viljen og evnerne til at spare penge op.

Få 3 tilbud på dit boliglån og skift bank Få 3 tilbud på dit boliglån og skift bank
Prøv gratis og uforpligtende

Hvordan skifter jeg bank med et forbrugslån?

Bankerne tjener blandt andet på at låne penge ud, så måske vil den nye bank gerne overtage dit forbrugslån, når du skifter bank. Der kan være virkelig mange penge at spare ved at flytte til en bank, der tilbyder et billigere forbrugslån. Hvis du for eksempel går fra 18 til seks procent i årlige omkostninger, så ender du med at spare over 30.000 kroner i hele lånets løbetid. Læs mere om at skifte bank med forbrugslån.

Kan jeg skifte bank trods RKI?

Skift bank når du er registreret i RKI. Selv hvis du er registreret i RKI, kan du godt skifte bank. I ’Bekendtgørelse om god skik for finansielle virksomheder’ står der nemlig, at et pengeinstitut ikke kan nægte at oprette en basal indlånskonto til en privatkunde uden en individuel og saglig begrundelse.

Med andre ord skal banken have en mere end almindelig god grund for ikke at lade dig blive kunde hos dem. Og i den forbindelse er RKI altså ikke nok. Bekendtgørelsen siger dog kun noget om indlånskonto. Det betyder, at banken godt må nægte dig at låne penge eller få et kreditkort, hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret for den sags skyld.

Det er svært – men ikke umuligt – at låne penge eller få et kreditkort, når du er registreret i RKI. Hvis gælden har et acceptabelt niveau, bliver dine muligheder bedre. Især hvis du samtidig kan vise banken, at du har en plan for at komme af med den resterende gæld.

Når banken vurderer en potentiel kunde med gæld, ser de blandt andet på forholdet mellem, hvor meget du tjener, og hvor meget du skylder. Hvis du tjener meget lidt i forhold til størrelsen på din gæld, så anser banken det for urealistisk, at du kan komme af med din gæld – og så vil de højst sandsynligt ikke låne penge til dig. Læs mere om at skifte bank trods gæld.

Kan jeg skifte bank online?

Flere banker lokker på deres hjemmeside med ’skift bank online’. Det lyder nemt og hurtigt, men du kommer altså ikke udenom at tale med en bankrådgiver.

For eksempel skriver en af landets største banker: ”Når du har gennemført Bliv kunde online, kontakter vi dig, og sammen gennemgår vi dine muligheder, dine behov og dine ønsker. Så sætter vi processen i gang og sørger for, at alt går i orden.”

Det er ikke svært at skifte bank, men din nye bank skal vide en del om dig, før de accepterer dig som kunde. Og der kan personlig kontakt med en rådgiver være mere effektiv end en formular på bankens hjemmeside. Desuden kan du i dialog med rådgiveren lettere finde frem til den optimale løsning for dig og din privatøkonomi.

Så hvordan foregår et bankskifte egentlig? Du behøver ikke nødvendigvis troppe op i den lokale bankfilial. De fleste banker kan faktisk klare det over telefonen og eventuelt med et onlinemøde, hvor du via netbanken kan se rådgiverens udregninger, mens I taler sammen. Nettet er derfor et godt sted at starte dit bankskifte. På Findbank.dk kan du nemt, hurtigt og gratis indhente tilbud fra tre forskellige banker.

Efter du har talt med bankerne, kan du i ro og mag sammenligne deres tilbud og finde den bank, der passer dig bedst.

Tilbuddene er uforpligtende, så hvis ingen af dem falder i din smag, kan du bare takke nej. Men omvendt ved bankerne, at de er i konkurrence med hinanden, så de vil ofte give dig deres bedste tilbud.

Få 3 tilbud, skift bank og spar penge Få 3 tilbud, skift bank og spar penge
Prøv gratis og uforpligtende