Skift bank

Skift bank

Der kan være rigtig mange penge at spare ved at skifte bank. Synes du din bank er for dyr? Så er der én ting at gøre…skift bank. Og det er nemmere, billigere og hurtigere at skifte bank, end mange tror. Her kan du læse en skift bank guide til, hvordan du kommer i gang med et bankskifte.

Skiftede bank og sparede 18.000 kr. om året

Familien fik luft i budgettet efter tre simple trin: Få tre tilbud, skift bank og spar 18.000 kroner om året.

skift bank og spar penge
Skift bank – der kan være mange penge at spare ved at skifte bank.

Det var ikke, fordi Thomas Brido Petersen og Mette Egsholm gik og tænkte på at skifte bank. Men de var lidt utilfredse med deres gamle bank, og de havde lagt mærke til de historisk lave renter på boliglån.

”Vores gamle bank var ekstremt ufleksibel. Da vi spurgte, om vi kunne få en lavere rente, sagde de blankt nej,” fortæller Thomas Brido Petersen og fortsætter: ”Set i det lys, tænkte vi, at det var på tide at komme videre.”

Så Thomas Brido Petersen gik ind på Findbank.dk og indhentede tilbud på deres andelsboliglån til 2,2 millioner kroner. Vil du også spare penge på dit andelsboliglån, kan vi anbefale vores guide til det billigste andelsboliglån.

Konklusionen er derfor klar: Skift bank, når du ikke får den fornødne service og rådgivning eller hvis renteudgifterne er for høje.

Få 3 tilbud, skift bank og spar penge

Skift bank cases

Skiftede bank og sparer
Skiftede bank og sparer idag 91.000 kr. om året

 

Mulighed for lynhurtigt bankskifte
Mulighed for lynhurtigt bankskifte

 

Hurtigt ledt gennem bankskifte
Hurtigt ledt gennem bankskifte

 

Derfor bør du skifte bank

I løbet af to dage blev Thomas Brido Petersen kontaktet af tre forskellige banker, der kom med hver sit tilbud.

”Vi gik meget efter den laveste rente, men vi valgte dem, der var mest imødekommende. De var lidt dyrere først, men de endte med at matche det billigste tilbud,” siger Thomas Brido Petersen.

Den københavnske familie gik fra 3,6 til 2,75 procent i rente ved at skifte bank.

”Det var en rigtig positiv oplevelse, og vi endte med at spare 18.000 kroner. Det er jo også en slags penge,” siger Thomas Brido Petersen og trækker på smilebåndet.

Bankskiftet giver familien et større økonomisk råderum, mulighed for at afdrage hurtigere og generelt en god bankløsning, der passer til deres behov.

”Det, synes jeg, er fantastisk,” slutter Thomas Brido Petersen.

Ønsker du at låne penge uden at skifte bank, kan du sammenligne forbugslån og samlelån her.

Hvordan skifter man bank?

Der kan være enorm forskel på renter og gebyrer fra bank til bank. Derfor er et bankskifte noget af det bedste, du kan gøre for din privatøkonomi.

45 procent fik en bedre pris, og 68 procent fik en bedre ydelse, da de skiftede bank. Det viser en stor undersøgelse Megafon foretog for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sidste år. Kun 4 procent af de danskere, der har skiftet bank inden for de seneste to år, siger, at de overhovedet ikke fik noget ud af at skifte.

Ifølge Konkurrence og Forbrugerstyrelsen kan en gennemsnitlig familie – bestående af to voksne og to børn med en årlig indkomst på 500.000-700.000 kroner og mindre lån – spare 24.000 kroner om året på at skifte fra den dyreste til den billigste bank. Konklusionen er altså klar: skift bank og spar penge.

Alligevel har kun 12 procent af danske bankkunder skiftet bank inden for de seneste to år. Og hver fjerde har aldrig skiftet bank.

Læs vores guide om boliglån: Find de billigste boliglån

Få 3 tilbud på dit boliglån og skift bank

Forbered dig inden du skifter bank

Det er ikke svært at skifte bank, men bank, du skifter til, vil vide en del om dig først. Du kan bruge dialogen med rådgiveren til at finde den optimale løsning for dig og din privatøkonomi.

Vælg bank med omhu. Inden bankmødet skal du lægge et budget og sende de nødvendige papirer til rådgiveren. Det er blandt andet årsopgørelse, seneste lønsedler, pensionsoversigt og lånepapirer.

Nettet er et godt sted at starte dit bankskifte. På Findbank.dk kan du nemt, hurtigt og gratis indhente tilbud fra tre forskellige banker.

Tilbuddene er uforpligtende, så hvis ingen af dem falder i din smag, kan du bare takke nej.

Men omvendt ved bankerne, at de er i konkurrence med hinanden, så de vil ofte give deres bedste tilbud. Og der kan være mange penge at spare ved at skifte bank.

Banken klarer det praktiske, når du skifter bank

Hvordan skifter man bank, når man har fundet den rette bank? Du skal give din nye bank besked om, at du gerne vil være kunde hos dem. Så klarer den resten.

Du skal bare beslutte hvilken konto, der skal være din NemKonto, så giver banken besked til din arbejdsgiver og de offentlige myndigheder om, at du har skiftet bank.

Din nye bank kan desuden flytte dine Betalingsservice-aftaler og andre faste overførsler, så dine regninger bliver betalt automatisk fra kontoen i din nye bank.

Bed eventuelt banken vente med at flytte betalingerne, til alle månedens regninger er betalt.

Når du har skiftet bank

Banken har syv hverdage til at gennemføre et bankskifte. Derefter bør du undersøge, om din gamle bank har lukket dine konti, samt om din nye bank har oprettet de konti og betalingsaftaler, du har brug for.

 

Sådan skifter du bank

Der findes over 100 banker i Danmark, så hvordan finder man lige den rigtige?

Findbank.dk er en nem og gratis måde at få tilbud fra tre forskellige banker. Når du bruger Findbank.dk til at indhente tilbud, skal du kun indtaste dine bankbehov én gang.

Inden der er gået tre hverdage, bliver du kontaktet af tre banker, der er interesseret i at få netop dig som kunde. Bankerne ved desuden, at de skal konkurrere med hinanden. Derfor får du de bedste priser og betingelser.

Efterfølgende vil de fleste banker bede om lønsedler, årsopgørelse, låneoversigt, budget og andre relevante papirer, så de kan skræddersy et tilbud, der passer til netop dine behov.

Her kan du læse mere om at finde den bedste bank.

Banken klarer alt det praktiske

Når du har valgt hvilken bank, du vil skifte til, så klarer de resten af bankskiftet.

Din nye bank giver fx din arbejdsgiver og offentlige myndigheder besked om dit bankskifte og dine nye konti. Du skal blot beslutte, hvilken konto der skal være din NemKonto.

Din nye bank kan også flytte dine Betalingsservice-aftaler og andre faste overførsler, så dine regninger fortsat bliver betalt automatisk.

Bankerne er forpligtede til at gennemføre et bankskifte på syv hverdage. Når tiden er gået, bør du tjekke at bankskiftet er i orden, og alt fungerer, som det skal.

Det er hurtigere og nemmere at skifte bank end man tror

For langt de fleste er det både nemt og hurtigt at skifte bank. Undersøgelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at for 30 procent af kunderne tager det under to timer at skifte bank. Mens det tager mellem to og fem timer for 36 procent af kunderne.

Og når en gennemsnitsfamilie kan spare over 20.000 kroner på at skifte bank, så ender det altså med en hæderlig timeløn.

Hvad koster det at skifte bank?

Som udgangspunkt koster det ikke noget at skifte bank. Men i nogle tilfælde kan der være undtagelser:

  • Hvis du har haft en konto i mindre end 12 måneder, kræver nogle banker et gebyr for at lukke den igen.
  • Din gamle bank kan desuden tage sig betalt for at afvikle dine lån og overflytte andre finansielle aftaler til din nye bank.
  • Hos nogle banker skal du betale et oprettelsesgebyr, hvis du ønsker at oprette et lån, kassekredit eller pensionsopsparing.

I praksis vil din nye bank ofte finde dig så attraktiv som kunde, at den er villig til at betale omkostningerne ved at skifte bank. Du står i hvert fald i en gunstig forhandlingsposition, når du skifter bank. Så prøv at høre, om banken kan gøre det gratis.

Ældre kan spare meget ved at skifte bank

Hver fjerde dansker over 60 år har aldrig skiftet bank. De risikerer at snyde sig selv for flere tusinde kroner.

Danskerne er meget trofaste over for deres bank, og særligt den ældre del af befolkningen risikerer at snyde sig selv. Hver fjerde dansker over 60 år har nemlig aldrig skiftet bank. Det viser en stor undersøgelse Megafon har foretaget for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

”Det er ærgerligt for forbrugerne, at så mange binder sig til deres første bank, mobil- eller forsikringsselskab hele livet. De risikerer simpelthen at snyde sig selv for bedre priser, produkter eller service”, siger Niels Christian Beier, der er vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Seniorer kan skifte bank og spare kassen

Det betaler sig ofte at skifte bank. Seks ud af ti vurderer, at de fik en bedre service eller ydelse, da de skiftede bank.

”Der kan være mange penge på spil, hvis man holder fast i samme bank hele livet. Vi kan eksempelvis se, at et gennemsnitligt seniorpar kan spare op til flere tusinde kroner om året ved at skifte bank – og endnu flere, da hele familien boede hjemme,” siger Niels Christian Beier.

”Det er ikke så svært at skifte bank, som mange måske tror. Når du har fundet den bedste og billigste bank, klarer de alt det praktiske,” forklarer Kasper Kjems, der er marketing manager i Findbank.dk.

Har du skiftet bank inden for de seneste to år?

  18-59 år Over 60 år
Ja, inden for de seneste to år 13 % 7 %
Nej, og jeg har aldrig skiftet bank 18 % 24 %

Kilde: Megafon for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Saml dine bankforretninger, når du skifter bank og spar endnu mere

Når du skifter bank, bør du undersøge, om det kan betale sig for dig at samle alle dine bankforretninger i samme bank. De fleste banker tilbyder rabatter, fordele eller en særlig kundestatus, hvis du samler flere bankforretninger hos dem.

Fordelene kan blandt andet være lavere eller færre gebyrer, en højere rente eller gratis ydelser i form af netbank, kreditkort eller andet.

Inden du taler med bankerne, skal du afklare dine behov, så du ved, hvilke bankforretninger du har brug for. Bankernes ydelser kan inddeles i disse kategorier:

  • Daglig økonomi
  • Lån
  • Opsparing og investering
  • Pension og forsikring
  • Boligkøb og salg

Her kan du se, hvor meget du kan købe bolig for. Boligkøb er en god anledning til et bankskifte.

Hvad er dine bankbehov?

Nogle har en simpel privatøkonomi og har kun brug for en NemKonto, hvor løn eller overførselsindkomst kommer ind, og en budgetkonto til at holde styr på de faste udgifter. Andres økonomi er mere kompliceret og indeholder for eksempel boliglån og aktiebeholdning.

Tag udgangspunkt i de ydelser, du har i din nuværende bank, og vurdér, om de dækker dine reelle behov. Har du brug for kassekredit, et internationalt kreditkort, billån, opsparingskonto, investeringsordninger eller andet?

Overvej så om de dækker dine fremtidige behov. Skal du for eksempel til at købe eller sælge bolig, giftes, have børn eller andet, så medfører det nye behov, som du bliver nødt til at tage højde for.

Hvilke krav har du til banken?

Derefter bør du overveje, hvilke krav du har til din kommende bank. Er det vigtigt for dig, at banken har en filial i nærheden, hvor du kan gå hen og få rådgivning? Eller foretrækker du, at alle dine bankforretninger foregår over nettet, og rådgivning sker via telefonen?

Hvis du ikke har behov for en filial, kan du vælge en bank i en anden del af landet eller en decideret netbank.

Sådan vurderer banken dig ved Bankskifte

Ligesom du vurderer banken, så vurderer banken også dig. Men du behøver ikke at have en høj indkomst eller en stor formue for at være en attraktiv bankkunde. Det vigtigste for banken er, at du har styr på din økonomi, så udgifterne ikke overstiger indtægterne.

Derfor ser banken blandt andet på, om du har et fornuftigt rådighedsbeløb, samt om du har viljen og evnerne til at spare op.

Følgende faktorer vil altid indgå i bankens vurdering af dig som potentiel kunde:

Job og løn

Banken starter med at se på din uddannelse, jobsituation og indtægtsmuligheder. De vil altid se et sikkert job med en stabil indkomst som en fordel, når du skal skifte til en ny bank.

Rådighedsbeløb

Dit rådighedsbeløb er din løn efter skat minus dine faste udgifter. Rådighedsbeløbet skal kunne dække hverdagens udgifter, som mad, tøj og andre fornødenheder.

Rådighedsbeløbets størrelse afhænger i høj grad af din livssituation, men som tommelfingerregel skal singler have 5.000-6000 kroner til sig selv om måneden, mens samlevende skal have 8.500-10.000 kroner. For hvert barn bør rådighedsbeløbet stige med 2.500 kroner.

Dit rådighedsbeløb viser, om din økonomi kan hænge sammen med dine nuværende indtægter og udgifter. Det er vigtigt når du vil skifte bank.

Opsparing og gæld ved bankskifte

Gæld alene gør dig ikke til en dårlig kunde i bankens øjne. Først hvis gælden er ude af proportion med dine indtægter, vil bankens advarselslamper begynde at blinke. Hvis du betaler, det du skal, behøver en stor gæld ikke betyde noget.

Bankskifte - sådan vurderer banken dig
Banken vurderer blandt andet boligejere ud fra deres gældsfaktor og belåningsgrad.

Når banken får en ny boligejer som kunde, laver de en risikovurdering. De ser især på to ting:

  • Gældsfaktor finder man ved at dividere boligens værdi med husstandens samlede årsindkomst. Jo højere gældsfaktor, jo højere er boligejerens risiko. Her kan du læse mere om gældsfaktor.
  • Belåning i % viser, hvor stor en del boliglånene udgør af boligens nuværende værdi. Jo større andel lånet udgør, jo højere er boligejerens risiko. Og hvis belåningsgraden overstiger 100%, er man teknisk insolvent. Her kan du læse mere om belåningsgraden.

Banken laver vurderingen for at se, hvor følsom boligejeren er over for ændringer i privatøkonomien eller udsving på boligmarkedet.

Diagrammet skal forstås sådan, at banken kan tolerere en højere gældsfaktor, hvis belåningen i % er lav – og omvendt; banken kan tolerere en højere belåning i %, hvis gældsfaktoren er lav.

I det hele taget ser banken på, om du er i stand til at betale et lån tilbage, og om du generelt betaler dine regninger til tiden. Desuden er det en fordel, hvis du har viljen og evnerne til at spare penge op.

Få 3 tilbud på dit boliglån og skift bank

Sådan vurderer du et banktilbud

Med Findbank.dk får du tilbud fra tre forskellige banker. Tag dialogen med dem, så I finder den rette løsning til den rette pris. Der er forskel på bankens listepriser, og hvad du kan forhandle dig til i forbindelse med et bankskifte.

Alle banker er forpligtede til at oprette en almindelig indlånskonto, hvis du ønsker at være kunde i deres bank – også selvom du står i RKI. Omvendt vil de fleste banker nægte dig at låne penge eller få et kreditkort, hvis du er registreret i RKI.

Når du skal vurdere bankernes tilbud, handler det om at være velforberedt. Lav en oversigt over, hvad du betaler for de forskellige ydelser i din nuværende bank. Kig både på gebyrer, låneomkostninger og kreditter.

Oversigten gør det nemmere at bevare overblikket og sammenligne priser hos de forskellige banker.

Vær særligt opmærksom på ÅOP, når du skifter bank

Tre bogstaver er vigtigere end alt andet, når du skal låne penge i banken. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er den samlede pris for lånet: oprettelse, gebyrer og renter. ÅOP svarer til kiloprisen på en vare i supermarkedet. Du skal bruge ÅOP, når du sammenligner forskellige bankers priser på ”det samme” lån.

Banken skal skilte med ÅOP i banklokalet og på hjemmesiden, ligesom nøgletallene skal stå på din endelige låneaftale.

Alt er til forhandling ved Bankskifte

Når du bruger Findbank.dk, ved bankerne, at de er i konkurrence med hinanden. Brug det til at skaffe dig den bedst mulige aftale.

Sammenlign bankernes tilbud. Se, hvad de tilbyder og overvej, hvad de ikke tilbyder. Når du skifter bank er alt til forhandling, og det skader ikke at spørge, om du kan få en bedre rente eller undgå et ekstra gebyr.

I sidste ende er det ret simpelt: indhent tilbud, udvælg det bedste og skift bank!

Tjek din bankaftale løbende

Bankmarkedet udvikler sig konstant: renter stiger og falder og nye gebyrer kommer til. Så selvom du allerede én gang har forhandlet dig til en god aftale med din bank, kan det godt betale sig løbende at tjekke din bankaftale.

Hold øje med priserne i din bank, og sammenlign jævnligt med, hvad andre banker kan tilbyde.

Skift bank online

Flere banker lokker på deres hjemmeside med ’skift bank online’. Det lyder nemt og hurtigt, men du kommer altså ikke uden om at tale med en bankrådgiver.

For eksempel skriver en af landets største banker: ”Når du har gennemført Bliv kunde online, kontakter vi dig, og sammen gennemgår vi dine muligheder, dine behov og dine ønsker. Så sætter vi processen i gang og sørger for, at alt går i orden.”

Det er ikke svært at skifte bank, men din nye bank skal vide en del om dig, før de accepterer dig som kunde. Og der kan personlig kontakt med en rådgiver være mere effektiv end en formular på bankens hjemmeside.Desuden kan du i dialog med rådgiveren lettere finde frem til den optimale løsning for dig og din privatøkonomi.

Men du behøver omvendt heller ikke troppe op i den lokale bankfilial. De fleste banker kan klare det over telefonen og eventuelt med et onlinemøde, hvor du via netbanken kan se rådgiverens udregninger, mens I taler sammen. Nettet er dog et godt sted at starte dit bankskifte. På Findbank.dk kan du nemt, hurtigt og gratis indhente tilbud fra tre forskellige banker.

Efter du har talt med bankerne, kan du i ro og mag sammenligne deres tilbud og finde den bank, der passer dig bedst.

Tilbuddene er uforpligtende, så hvis ingen af dem falder i din smag, kan du bare takke nej. Men omvendt ved bankerne, at de er i konkurrence med hinanden, så de vil ofte give dig deres bedste tilbud.

Hvordan lang tid tager det at skifte bank?

Spørger du tre danskere, der har skiftet bank inden for de seneste to år, svarer én, at det tog under to timer, mens en anden siger, det tog mellem to og fem timer at skifte bank. Det viser en undersøgelse om bankskifte fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Og da en test fra Forbrugerrådet Tænk Penge viser, at en almindelig familie kan spare op til 30.000 kroner ved at skifte bank, bliver det en virkelig høj timeløn.

Indhent tre tilbud inden du skifter bank

Der er stor forskel på banker, så inden du skifter, bør du få tilbud fra flere banker, sammenligne dem og vælge det bedste. Bankerne skal have en del oplysninger fra dig, så de kan vurdere dig som kommende kunde. Du kan forkorte processen ved at indtaste dine oplysninger på Findbank.dk. Det er en gratis service, der sørger for, at du får tilbud fra tre banker. Tilbuddene er uforpligtende, og bankerne vil ofte give deres bedste tilbud, når de ved, de er i konkurrence med hinanden.

Selve bankskiftet må højst tage syv dage

Når du har valgt at skifte bank, har de syv bankdage til at flytte indlånskonto, faste overførsler og betalingsserviceaftaler. Hvis du også skal overføre banklån, lån med pant i fast ejendom, pensionsopsparinger, værdipapirdepoter og lignende, kan det dog tage længere tid, inden du endeligt har skiftet bank.

Få 3 tilbud - skift bank - Spar op til 25.000 kr.

Skift bank når du skal købe bolig

Skift bank når du køber bolig, og spar kassen! Der findes næppe et bedre tidspunkt til at skifte bank, end når du køber bolig. Sådan skifter du bank, når du skal låne til boligkøb. Banker tjener på at låne penge ud, så de er altid interesserede i kunder der vil låne penge og som er er i markedet for at skifte bank– hvis de vel at mærket er i stand til at betale dem tilbage igen. Derfor bør du følge vejledningen i sådan skifter du bank, når du skal låne til boligkøb.

Sammenlign ÅOP, når du skal skifte bank

Der kan være store forskel på, hvad bankerne tager for at lån penge ud, og nogle banker lokker med gode tilbud, hvis du skifter bank til dem. Derfor bør du få tilbud fra flere forskellige banker og sammenligne prisen, inden du køber bolig.

Når du vil skifte bank og sammenligner prisen på et lån, skal du altid se efter ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent og indeholder samtlige udgifter i forbindelse med lånet; renter, stiftelsesomkostninger, løbende provision og gebyrer. ÅOP gør det nemt at sammenligne lån, der umiddelbart varierer i rente og størrelse. Derfor bliver ÅOP ofte kaldt kiloprisen på et lån.

Bankerne vurderer dig forskelligt ved bankskifte

Der kan også være forskel på, hvordan bankerne vurderer nye kunder, og hvor villige de er til at låne penge ud. Især i forbindelse med boligkøb. Banken ser blandt andet på dine indtægter og udgifter, formue og gæld samt din betalingsevne og betalingsvillighed. Ud fra det vurderer de, inden du kan skifte bank, hvor meget du må købe bolig for. Men der kan som sagt være stor forskel fra bank til bank. Nogle banker er meget forsigtige og følger interne regler rigidt. Andre banker er mere fleksible og lydhøre over for gode argumenter og kommende ændringer i din økonomi.

Derfor er det altid en god ide at indhente tilbud fra flere banker. Det er kort fortalt sådan skifter du bank, når du skal låne til boligkøb

Få 3 tilbud - skift bank - Spar op til 25.000 kr.

Skift bank – så meget kan du spare

Otte ud af 10 får en bedre pris, ydelse eller service, når de skifter bank. Og der er rigtig mange penge at spare ved at skifte bank! Alligevel hænger danskerne i bremsen.

Under 12 procent af danskerne har skiftet bank inden for de seneste to år. Det viser en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Men de, der skiftede bank, er nok rigtig glade for det. Undersøgelsen viser nemlig, at 45 procent fik en bedre pris, og 68 procent fik en bedre ydelse eller service ved at skifte bank. Det var muligt at give flere svar, og otte ud af 10 kunne med sikkerhed sige, at de fik noget ud af at skifte bank.

Er du boligejer, og vil du vide mere om realkreditlån, kan vi anbefale vores artikel om billigste realkreditlån

Så meget sparer en familie ved at skifte bank

Det kan måske virke uoverskueligt at skifte bank, men det bliver mere end rigeligt opvejet af gevinsten. Der er nemlig rigtig mange penge at hente ved at skifte bank.

En almindelig familie med en mindre friværdi i boligen kan spare knap 30.000 kroner om året ved at skifte fra den dyreste til den billigste bank. Det viser en test fra Forbrugerrådet Tænk Penge.

Det er selvfølgelig den maksimal gevinst, men testen viser desuden, at den typiske besparelse ligger på mellem 8.000 og 12.000 kroner. Også Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen bakker op om budskabet: Skift bank og spar kassen. Se her, hvordan du kan finde den billigste bank.

Undersøg løbende, om du kan spare ved at skifte bank

”Generelt råder vi jo forbrugerne til jævnligt at tjekke, om de stadig har den bedste aftale. Det kan umiddelbart være svært at overskue, men der er nogle enkle tricks, man kan bruge. Eksempelvis kan man til en start udvælge nogle virksomheder via en sammenligningsside på nettet og så forhøre sig hos dem,” siger Carsten Smidt, der er vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Findbank.dk er en gratis service, der netop hjælper danskere med at skifte bank. Her supplerer marketing manager Kasper Kjems med et godt råd:

”Lad rådgiveren vide, at du også taler med andre banker. Når bankerne ved, at de er i konkurrence med andre, så giver de ofte deres bedste pris,” siger han.

Skift bank trods RKI

Skift bank når du er registreret i RKI. Selv hvis du er registreret i RKI, kan du godt skifte bank. I ’Bekendtgørelse om god skik for finansielle virksomheder’ står der nemlig, at et pengeinstitut ikke kan nægte at oprette en basal indlånskonto til en privatkunde uden en individuel og saglig begrundelse.

Med andre ord skal banken have en mere end almindelig god grund for ikke at lade dig blive kunde hos dem. Og i den forbindelse er RKI altså ikke nok.Bekendtgørelsen siger dog kun noget om indlånskonto. Det betyder, at banken godt må nægte dig at låne penge eller få et kreditkort, hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret for den sags skyld.

Det er svært – men ikke umuligt – at låne penge eller få et kreditkort, når du er registreret i RKI. Hvis gælden har et acceptabelt niveau, bliver dine muligheder bedre. Især hvis du samtidig kan vise banken, at du har en plan for at komme af med den resterende gæld.

Når banken vurderer en potentiel kunde med gæld, ser de blandt andet på forholdet mellem, hvor meget du tjener, og hvor meget du skylder. Hvis du tjener meget lidt i forhold til størrelsen på din gæld, så anser banken det for urealistisk, at du kan komme af med din gæld – og så vil de højst sandsynligt ikke låne penge til dig.

Få 3 tilbud - skift bank - Spar op til 25.000 kr.