Spring til indhold

Hvad er skift bank dag?

Skift bank dag

Skift Bank Dag er en bevægelse, der opfordrer danskerne til at skifte bank. Bankerne tjener penge på kunderne, og der er flere tilhængere af skift bank dag, der mener, at bankerne tjener for meget.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 22-09-2020. Kategori: Bankskifte

Hvad er skift bank dag?

Som navnet skift bank dag antyder, tager bevægelsen udgangspunkt i en dato – nemlig den 1. oktober – hvor skift bank dag bevægelsen er særligt aktiv.

Skift Bank Dag er et selvstændigt initiativ, der er uafhængige af økonomiske og partipolitiske interesser. Til gengæld er bevægelsen inspireret af den amerikanske pendant til skidt bank dag “Bank Transfer Day”, det har fået mere end 700.000 amerikanere til at skifte bank. Bevægelse skift bank dag ønsker, at vi som forbrugere tager stilling til vores bank og udfordrer banken på pris, renter, vilkår og lånemuligheder. Flere forbrugere tror at bankrådgiveren kun vil dig det bedste – og sammenligne det nærmest som at gå til lægen – hvor vi efter seneste finanskrise i 08/09 har oplevet et skred i banker- og bankrådgiveres troværdighed. Det er noget af det skift bank dag ønsker, og hilser en mere udfordrende tilgang og anskuelse af bankerne velkommen.

Hvorfor skal man skifte bank på skift bank dag?

Skift Bank Dag sætter fokus på bankernes rolle i samfundet og opfordrer danskerne til at tage stilling til bankerne og bankskift. Det er nemlig både godt for samfundet og for den enkelte at skifte bank. En øget konkurrence og mobilitet på bankmarkedet kommer alle forbrugere tilgode. En almindelig familie kan spare 24.000 kroner om året ved at skifte bank, viser udregninger fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Læs her, hvor nemt det er: Skift bank

Desuden er et bankskifte med til at styrke konkurrencen. Forsimplet sagt: Når mange skifter bank, skærpes konkurrencen mellem bankerne, som vil sætte priserne ned til fordel for aktive forbrugere, der løbende opsøger den bedst mulige aftale.