Spring til indhold

Hvordan skifter man bank med billån?

Hvordan skifter man bank med billån?

Når du skifter bank med billån, vil banken se på alle aspekter af din privatøkonomi: dine indtægter, din opsparing, hvad du ejer, dine faste udgifter og din gæld. Så når du har et billån i en anden bank eller hos en bilforhandler, vil det naturligvis indgå i bankens vurdering af dig som kunde.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 27-08-2018. Kategori: Bankskifte

Et billån er dog ingen hindring for at skifte bank. Det kan faktisk gøre dig mere attraktiv i nogle bankers øjne. Banker tjener blandt andet penge på at låne penge ud, så den nye bank vil sikkert være interesseret i at overtage billånet, når du skifter bank. Men endnu vigtigere kan det give dig en stor økonomisk gevinst at skifte bank med et billån.

Læs mere i guiden: Skift Bank

Skift bank og spar flere tusinde kroner på dit billån

Renten på et billån svinger meget fra bank til bank. Et pristjek viser, at den billigste bank tilbyder billån til under fem procent i rente. Mens renten i den dyreste bank er et godt stykke over 20 procent.

Hvilken renten, du bliver tilbudt i banken, afhænger af, hvor attraktiv en kunde du er i bankens øjne. Så du får næppe lov til at gå fra en rente på 20 procent til en rente på fem procent på dit billån. Men selv mindre rentespring kan betyde store besparelser.

Hvis du fx har et billån på 150.000 kroner, som du betaler tilbage over fem år til en rente på syv procent. Så koster lånet dig over 27.000 kroner i samlede omkostninger.

Kan du få et billån med en rente på fem procent i din nye bank, falder omkostningerne til under 20.000 kroner. På den måde kan du spare over 7.000 kroner på dit billån ved at skifte bank. Læs mere om, hvordan du skifter bank med gæld.

Find det rette billån, når du skifter bank

Det er dog ikke sikkert, at banken tilbyder dig den laveste rente, lige når du kommer ind ad døren. Du bliver nødt til at forhandle om prisen på dit bankskifte – herunder omkostningerne til dit billån.

Her skal du se på ÅOP – de årlige omkostninger i procent – som er den samlede pris for billånet.

Selvom renten er 1,75 procent, kan de årlige omkostninger nemlig sagtens løbe op i 4,6 procent på grund af diverse gebyrer.