Spring til indhold

Banklån til køb af bolig

banklån til køb af bolig

Har du igangsat jagten på en ejerbolig? Så har du sandsynligvis også et brug for banklån til køb af bolig. Banklånet skal nemlig bruges til at finansiere den sidste del af lånet, som du ikke kan låne hos realkreditinstituttet. Læs mere om banklån til køb af bolig her.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 26-01-2021. Kategori: Boliglån

Banklån til køb af bolig

Et banklån kan både bruges til at finansiere et boligkøb og lånes til f.eks. renovering eller ombygning. Men optager du banklån til køb af bolig, er der regler for, hvor meget af boligen du kan finansiere med de forskellige typer lån. Har du fundet drømmeboligen, må du finansiere de første 80% af boligens værdi med et realkreditlån. Mangler du de sidste 20%, skal de finansieres med et banklån til køb af bolig. For at få et banklån til køb af bolig kræver banken typisk, at du selv skal kunne lægge et sted mellem 5-7% kontant og dermed kun finansiere 15% af den fulde købesum med et banklån. Er der i stedet tale om et lån til køb af sommerhus, så må du låne 75% af boligens værdi i realkredit, og må derfor finansiere købet med en større del som banklån.

Er du på udkig efter det billigste boliglån, så er Findbank et godt sted at starte. Lad os indhente tre gratis tilbud til dig for at se, om du kan spare penge.

Det billigste banklån til køb af bolig

Når du skal optage et banklån til køb af bolig, er der mange ting, som er værd at overveje en ekstra gang. Vi har samlet top tre elementer, som der skal tages stilling til:

  1. Hvordan ser din økonomi ud? Har du råd til drømmeboligen? Hvor stort er dit rådighedsbeløb hver måned? Hvor stort er dit forbrug? Hvor robust din økonomi er spiller en afgørende rolle for, hvor meget du kan låne, renten på banklånet, og hvor store udsving i udgifter din privatøkonomi kan klare.
  2. Er du risikovillig? Der skal også tages stilling til, hvor risikovillig du er, når det kommer til valget mellem den variable og faste rente.
  3. Hvordan tror du renten vil ændre sig? I forbindelse med valg af fast eller variabel rente, er det en god ide at se på, hvordan du tror, renten udvikler sig fremover. Der er ingen der ved med sikker, hvordan fremtiden ser ud, men det er godt at have en forventning.