Spring til indhold

Rentefradrag på boliglån

rentefradrag på boliglån

Da det er de færreste, der kan betale et boligkøb kontant, lånes der normalt penge i banken for at finansiere købet. Og når du først har lånt pengene, kan du påbegynde fradraget på dit lån. Og nøjagtig ligesom med realkredit-, forbrugs- eller det almindelige banklån, kan du også få fradrag på dit boliglån.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 17-06-2021. Kategori: Boliglån

Hvad er skattefradrag og rentefradrag på boliglån?

Der er en række udgifter, som du som privatperson kan trække fra i indkomsten. Hvad du kan trække fra afhænger af dine omstændigheder, men det betyder, at du kan få flere penge mellem hænderne månedligt, hvis der er styr på fradragene. Skattefradrag dækker over en række udgifter, som kan fratrækkes, heriblandt kørsel, donationer og ikke mindst renter. Men hvad er rentefradraget på boliglån så helt præcist? Jo, definitionen på et rentefradrag er, at man har lov at betale mindre i skat, hvis man betaler renter. Det betyder, at har du et boliglån hos en bank medtager SKAT automatisk renteudgifterne i årsopgørelsen. Derfor får du også automatisk rentefradrag for boliglån i banken eller andre finansieringsselskaber.

Hvorfor skal jeg tænke på rentefradrag på boliglån?

Selvom et rentefradrag på boliglån som udgangspunkt sker automatisk, da finansieringsselskaber i Danmark skal oplyse til SKAT, hvor mange renter du har betalt til dem, skader det ikke selv at tjekke efter. Det kan ske, at din låneudbyder glemmer at oplyse tallene, de er forkerte, eller at det ikke er sket automatisk. Det er derfor vigtigt, at du selv husker at tjekke efter. Det kan gøres på tastselv på SKAT’s hjemmeside. Vil du være helt sikker, kan du i mange tilfælde også kontakte din bank og få en oversigt over, hvilke renter du har betalt i løbet af året, hvis du ikke allerede har fået en.

Det er ikke kun penge at spare med rentefradrag på boliglån, det handler også om, hvad du betaler for dit boliglån til at starte med. Lad Findbank indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på det billigste boliglån her og spar endnu mere.

Læs også om renten på boliglån.

Læs om boliglån og kurs.