Spring til indhold

Rentesatser på boliglån

rentesatser på boliglån

Er du på jagt efter et boliglån, er det vigtigt at være opmærksom på rentesatser på boliglån. Afhængig af banken kan rentesatsen variere meget, og det kan hurtigt give pote at undersøge markedet og finde det bedste tilbud.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 16-12-2020. Kategori: Boliglån

Det er de færreste, som ikke optager et boliglån i banken til at finansiere den del af købesummen, som du ikke kan få via et realkreditlån.  Skal du finansiere ombygninger eller renoveringer af din nuværende bolig, kan der også blive brug for et boliglån. Og i den forbindelse vil du naturligvis gerne vide, hvad rentesatsen på boliglånet er? Det er ganske forståeligt – desværre er svaret ikke entydigt.

Det vigtigste er, at du undersøger markedet til bunds og finder den bank, der vil give dig det bedste boliglån med din privatøkonomi i mente. Lad Findbank indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på det billigste boliglån.

Hvad bestemmer rentesatser på boliglån?

Hvilken rentesats banken kan tilbyde dig, afhænger af din private økonomi, herunder din gæld, formue og månedlige rådighedsbeløb. I mange tilfælde afhænger rentesatsen også af, hvilken sikkerhed du kan stille i boligen f.eks. i form af et ejerpantebrev. Banken tilbyder en lavere rentesats på boliglånet, jo mere sikkerhed de får i boligen, og jo bedre din økonomi er.

Det er ikke kun din økonomiske situation, der bestemmer rentesatsen på boliglånet men også, hvilken risikoprofiler du ønsker dig. Valg af risikoprofil kommer til udtryk i den type af rentesats, du vælger:

–          Fastforrentet

–          Variabelt forrentet

–          Variabelt forrentet med renteloft

–          Rentetilpasning

Hvilken rentetype skal jeg vælge?

Vælger du det fastforrentede boliglån, er det dyrere end et variabel forrentet, da du fremtidssikrer din økonomi. Ligegyldigt om renten går op eller ned, betaler du det samme på dit boliglån. Kan din økonomi ikke tåle store udsving i udgifter, kan boliglånet med fast rente være den bedste løsning. Er der derimod luft i din økonomi til at vælge et mere risikofyldt lån, er et boliglån med variabel rentesats typisk billigere, da du kan risikere, at den månedlige ydelse stiger i takt med markedsrenten.