Hvor meget skal man have i rådighedsbeløb?

hvor meget skal man have i rådighedsbeløb

 

Har du i sinde at købe en bolig? Så skal du tage et grundigt kig på dit budget. Bankerne kræver nemlig høje rådighedsbeløb for at blive godkendt til boligkøb. Læs mere om, hvor meget man skal have i rådighedsbeløb her.

Hvor meget skal man have i rådighedsbeløb?

Når du har betalt de faste udgifter, er de resterende kroner det, som man kalder rådighedsbeløb. Det er altså de penge, du har tilbage til de løbende omkostninger som mad, tøj, fornøjelser, ferie osv. Boligudgifter, a-kasse, forsikringer mv. er derved ikke en del af rådighedsbeløbet. Der er bl.a. forskel på, hvad bankerne kræver i rådighedsbeløbet, men også nogle gange i, hvad der indgår i rådighedsbeløbet, og hvad der ikke gør.
Nogle banker medregner transport som en fast udgift, mens andre mener, at det skal indgå i rådighedsbeløbet. Det betyder selvfølgelig også, at der er forskel på, hvad de kræver, at rådighedsbeløbet skal være afhængig af, hvad der bliver medregnet.

Se, hvor meget skal man have i rådighedsbeløb her.

Så meget skal du have i rådighedsbeløb

Dit rådighedsbeløb afhænger af indkomst, udgifter og din generelle livssituation. Finanstilsynet har dog udarbejdet en vejledning som fortæller, hvad rådighedsbeløbet skal være på for personer med en sund økonomi.

5.000-6.000 kroner om måneden for singler
8.500-10.000 kroner om måneden for samlevende.
+ 2.500 kroner per barn for børnefamilier.

Beløbene er hvad dit rådighedsbeløb som minimum skal være for at du har en sund økonomi. Nogle familier har brug for mere, mens andre kan klare sig for mindre. Det er aldrig et problem at have et rådighedsbeløb, der er større end det angivne. Det er bare vigtigt, at du vurderer, hvad der passer din økonomi således, at du undgår overtræk og gæld.
Som eksempel skal en familie på 4 – med to voksne og to børn minimum 13.5000 kr. om måneden i rådighedsbeløb og gerne mere. Her kan du udfylde dit eget budgetskema og få et nemt og hurtigt overblik over din økonomi.