Budgetskema

Brug vores budgetskema, og få et nemt og hurtigt overblik over din økonomi. Bankerne vil se et budget, når du fx skal låne penge til en ny bil eller en bolig. Her på siden, kan du udfylde dit eget budgetskema og downloade det i Excel.

Budgetskema

I vores budgetskema kan du lave et budget, hvor du efterfølgende kan downloade dit budgetskema. Indtast din indkomst og udgifter, og vores budgetskema giver dig overblikket over dit månedlige rådighedsbeløb og private økonomi. Det kan være godt at have med, hvis du vil finde den billigste bank.

Indtast og download din økonomi i budgetskema:

Indtægter
Løn efter skat
kr.
Samlevers løn efter skat
kr.
Dagpenge, kontanthjælp, SU
kr.
Børnepenge
kr.
Boligstøtte
kr.
Øvrige indtægter efter skat
kr.
Indtægter pr. år
kr.
Udgifter til bolig
Husleje/ydelse på boliglån
kr.
Varme
kr.
Vand
kr.
El
kr.
Gas
kr.
Ejendomsskatter
kr.
Vedligehold og reparation
kr.
Andre udgifter
kr.
Udgifter til bolig pr. år
kr.
Udgifter til transport
Leasingaftale/Billån
kr.
Offentlig transport
kr.
Brændstof
kr.
Ejerafgift
kr.
Vedligehold og reparation
kr.
Udgifter til transport pr. år
kr.
Øvrige faste udgifter
Fagforening
kr.
A-kasse
kr.
Forsikringer
kr.
Sygesikring
kr.
Daginstitution/SFO
kr.
TV/Licens/Abonnementer
kr.
Telefon/internet
kr.
Medicin
kr.
Sport og fritid
kr.
Briller og kontaktlinser
kr.
Tandlæge
kr.
Andet
kr.
Øvrige faste udgifter pr. år
kr.
Rådighedsbeløb
kr. /måned

Når du har udfyldt vores budgetskema korrekt, så vil du kunne se, hvor meget du har til rådighed hver måned. Det er også det, der kaldes for dit rådighedsbeløb, og det er blandt andet det banken vil kigge på, når du viser dem dit budgetskema. Banken bruger dit rådighedbeløb, når de skal vurderer styrken i din privatøkonomi og sætte renten på fx dit boliglån i banken. Læs vores guide om billige boliglån.

Budgetskema excel

Du kan downloade vores budget i excel, så du selv kan udfylde posterne lokalt på din PC. Du kan også udfylde vores budgetskema online og eksporterer dit budget i excel efterfølgende.

Download budget i Excel:

Download tomt excel budget her

Budgetskabeloner

Hente vores gratis budgetskabelon, hvor du selv kan lave dit budget. Du kan også udfylde vores budgetskabelon her på siden, men ønsker du at ændre i den, kan du downloade vores budgetskabelon i Excel. Der findes fler forskellige budgetskabeloner, men vi har medtaget de vigtigste poster, som vi mener bør findes i et seriøst budget over faste udgifter.

Budget skabelon online

Download tomt excel budget her

Få 3 tilbud på Boliglån - sammenlign - Spar op til 25.000 kr.

Budgetskema Privatbudget

Når du laver et privatbudget, er det altid et spørgsmål om, hvad der skal med, og hvad skal undlades i privatbudgettet. I ovenstående budgetskabelon og budgetskema, er det vigtigste indraget og de fleste banker vil vurdere posterne som faste poster, der ikke varierer og afhænger af dit forbrug.

I et privatbudget får du differencen mellem din indtægt og dine faste udgifter, hvilket også kaldes for et rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbet er det, du i budgettet skal bruge til til forbrug hver måned. Eksempler på poster i dit private budget som: mad, rejser, restauration mv. Du skal altså med andre ord kunne leve indenfor grænsen af dit månedlige rådighedsbeløb jf. dit privatbudget.

 

Budgetskema
Brug vores budgetskema her på siden, og få overblik over dit rådighedsbeløb og privatøkonomi.

Hvad er et budget?

Et budget er en oversigt over dine indtægter og faste udgifter hver måned. Budgettet giver dig et overblik over din økonomi, så du ved, hvad du kan forvente af dine økonomi, samt hvad du har til forbrug hver måned. Differencen mellem din indtægt og faste udgifter udgør dit rådighedsbeløb. Det er det beløb, du har til forbrug hver måned. Skal du optage boliglån eller andelsboliglån i banken, vil banken se et budget.

Budgettet giver et overblik over din økonomi, og hvor stor risikoen er for at du kan betale lånet tilbage, og om du kan overholde og servicere fx boliglånet. Skal du købe bolig, er det meget vigtigt, at du har lavet et budget, hvor der indraget alle faste poster. Skal du købe andelsbolig – eller har du et andelsboliglån? I vores guide til andelsboliglån kan du se, hvordan du får et billig andelsboliglån.

Få 3 tilbud på Boliglån - sammenlign - Spar op til 25.000 kr.