Spring til indhold

Budgetskema - budgetskabelon i Excel

Budgetskema - budgetskabelon i Excel

Budgetskema
Budgetskabelon i Excel

Udfyld dit eget budgetskema, og få overblik over dit rådighedsbeløb og budget.

Udfyld dit eget budgetskema, og få overblik over dit rådighedsbeløb og budget.

Beregner

Udfyld dit budgetskema og få nemt og hurtigt overblik over din privatøkonomi. Bankerne vil se et budget, når du fx skal låne penge til en ny bil eller en bolig. Her på siden, kan du udfylde og hente dit eget budgetskema i Excel.

Opret dit budget og hent det i Excel

Opret et budget og download dit budgetskema, så du efterfølgende kan tilrettet i Excel. Indtast din indkomst og faste udgifter, og vores budgetskema giver dig overblikket over dit månedlige rådighedsbeløb og private økonomi. Det kan være godt at have med, når du skal forhandle med bankerne og finde den billigste bank.

Indtast og download din økonomi i vores budgetskema:

Indtast og download din økonomi i vores budgetskema:

Indtægter
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
Udgifter til bolig
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
Udgifter til transport
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
Øvrige faste udgifter
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
Rådighedsbeløb
kr.

Når du har udfyldt vores budgetskema korrekt, så vil du kunne se, hvor meget du har til rådighed hver måned. Det er også det, der kaldes for dit rådighedsbeløb, og det er blandt andet det banken vil kigge på, når du viser dem dit budgetskema. Banken bruger dit rådighedbeløb, når de skal vurderer styrken i din privatøkonomi og sætte renten på fx dit boliglån i banken. Læs vores guide om billige boliglån.

Skal du lægge et budget i forbindelse med boligkøb, kan du også bruge vores guide og beregn, hvor meget du kan købe bolig for.

Budgetskema excel

Hent vores budget i excel og udfyld posterne lokalt på din PC. Du kan også udfylde vores budgetskema online her på siden, og hente dit budget ned i excel med dine indtastninger.

Download budget i Excel:

Budgetskabelon online

Hente vores gratis budgetskabelon, hvor du selv kan lave dit budget. Du kan også udfylde vores budgetskabelon her på siden, men ønsker du at ændre i den, kan du downloade vores budgetskabelon i Excel. Der findes fler forskellige budgetskabeloner, men vi har medtaget de vigtigste poster, som vi mener bør findes i et seriøst budget over faste udgifter.

Budgetskabelon online

Få 3 tilbud på Boliglån - sammenlign - Spar op til 25.000 kr. Få 3 tilbud på Boliglån - sammenlign - Spar op til 25.000 kr.
Prøv gratis og uforpligtende

Budgetskema Privatbudget

Når du laver et privatbudget, er det altid et spørgsmål om, hvad der skal med, og hvad skal undlades i privatbudgettet. I ovenstående budgetskabelon og budgetskema, er det vigtigste indraget og de fleste banker vil vurdere posterne som faste poster, der ikke varierer og afhænger af dit forbrug.

I et privatbudget får du differencen mellem din indtægt og dine faste udgifter, hvilket også kaldes for et rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbet er det, du i budgettet skal bruge til til forbrug hver måned. Eksempler på poster i dit private budget som: mad, rejser, restauration mv. Du skal altså med andre ord kunne leve indenfor grænsen af dit månedlige rådighedsbeløb jf. dit privatbudget.

 

Budgetskema
Brug vores budgetskema her på siden, og få overblik over dit rådighedsbeløb og privatøkonomi.

Hvad er et budget?

Et budget er en oversigt over dine indtægter og faste udgifter hver måned. Budgettet giver dig et overblik over din økonomi, så du ved, hvad du kan forvente af dine økonomi, samt hvad du har til forbrug hver måned. Differencen mellem din indtægt og faste udgifter udgør dit rådighedsbeløb. Det er det beløb, du har til forbrug hver måned. Skal du optage boliglån eller andelsboliglån i banken, vil banken se et budget. Har du flere forskellige lån, som er svære at komme af med, kan du overveje at samle det hele i ét samlelån. Du kan via dette link sammenlinge forbrugslån

Budgettet giver et overblik over din økonomi, og hvor stor risikoen er for at du kan betale lånet tilbage, og om du kan overholde og servicere fx boliglånet. Skal du købe bolig, er det meget vigtigt, at du har lavet et budget, hvor der indraget alle faste poster. Skal du købe andelsbolig – eller har du et andelsboliglån? I vores guide til andelsboliglån kan du se, hvordan du får et billig andelsboliglån.

Budget online

Her på siden kan du udfylde vores budgetskabelon online og derefter downloade til Excel. Når du udfylder dit budget online, får du dine indtastninger direkte med over i dit excel-ark. Vores online budget er mere brugervenligt end et tomt excel-ark, og du får alle dine posteringer med, når du downloader dit budget.

Printvenlig budget

Vores budgetskema er en printvenlig budgetskabelon. Udfyld dit budget online, derefter download det printvenlige budget, hvorefter du kan printe/udskrive det fra Excel. Husk at lave en visning af dit udskriv i Excel, inden du printer. På nogle computere og i ældre versioner af Excel kan filen formateres forskelligt og det printvenlige budgetskabelon bliver pludselig ikke så printvenligt. Tjek derfor visningen af dit udskriv, inden du printer. Et budget er vigtigt, når du ønsker en ny bank. Læs mere om det, i vores guide skift bank.

Budget Excel studerende

Vores budget i excel er oplagt til brug for studerende. Du har alle de standardposter der hører til i en hustand som studerende. Indtægter som SU., SU-lån og studiejobs samt den husleje man betaler som studerende. Det er normalt, at studerende kan have et negativt rådighedsbeløb. Når man tager en uddannelse, investerer man i sig selv og sine kompetencer, og det vil ofte betale sig på den lange bane at have levet “sparsomt” nogle år under studiet. Brug vores budgetskabelon, og få et overblik over din økonomi som studerende.

Få 3 tilbud på Boliglån - sammenlign - Spar op til 25.000 kr. Få 3 tilbud på Boliglån - sammenlign - Spar op til 25.000 kr.
Prøv gratis og uforpligtende