Spring til indhold

F1 F3 F5 realkreditlån

F1 F3 F5 lån

Flekslån, F1 lån, F2 lån, F3 lån, F5 lån – fastforrentet realkreditlån med eller uden afdrag? Realkreditlån med afdragsfrihed – mulighederne for realkreditlån er mange! Vælg realkreditlån udfra din risikoprofil, livstil i nærmeste fremtid samt din tidshorisont i din bolig.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 24-02-2020. Kategori: Realkreditlån

F1 lån, F3 lån eller F5 lån?

F1 lån

Vælger du et F1 lån, kender du din rente i 1 år frem. F1-lån er den type lån, hvor du oftest får den laveste rente og månedlige ydelse. Lånet bliver tilpasset markedsrenten ved udløb af hver fastrenteperiode, hvilket kan være en fordel, hvis renten er faldet. Du kan dog risikere, at renten stiger i perioden og dermed bliver din ”husleje” højere, når du skal over i et nyt f1-lån eller andet type lån ved lånets udløb. Bidragssatserne er typisk højere på et F1-lån end på de fastforrentede lån. Overvejer du, at skifte bank, så brug vores service til det.

F3 lån

F3 lån sikrer du en uændret rente i 3 år og derved en fast, kendt og lav ydelse. Løbetiden på lånet kan være op til 30 år og med mulighed for afdragsfrihed i 10 år. Det kan være en god idé, at vælge F3 lånet, hvis du f.eks. har planer om at gå på pension, starte på uddannelse eller lignende. Ulemperne ved denne type lån er, at din månedlige ydelse kan blive højere, hvis markedsrenten ændrer sig og bidragssatserne er også højere end på et fastforrentet lån. Det er vigtigt, at gøre sig overvejelser om ens situation kan ændre sig i løbet af de 3 år, da det kan blive en dyr affære at komme ud af et F3 lån før tid.

F5 lån

F5 lånet er et godt valg, hvis du vil have en større sikkerhed for, at renten forbliver lav i en længere periode. Der er dog risiko for, at renten kan stige, jo længere periode med fast rente. Derudover er bidragssatserne også højere end på et fastforrentet lån. Det kan anbefales, at du tager i betragtning at F5 lånet kan være meget dyrt for dig, at komme ud af før tid. Der kan ske mange ændringer i ens liv på 5 år, som kan medføre, at der f.eks. opstår et behov for afdragsfrihed i en periode. F5 lån kan være attraktive, da man frigører likviditet, der kan bruges til at afdrage på et boliglån i banken eller lign. Læs vores guide om de billigste boliglån.

F-kort lån

F-kort lån er blevet populære og navnet på lånet kan variere fra bank til bank. Fastrenteperioden kan variere fra 3-6 måneder i de . Med et FlexKort lån får du den laveste mulige rente, og lavere bidrag end på de øvrige lån med variabel rente. Kursskæringen fordeles over 3 år og der er stort set intet kurstab, da kursen er tæt på kurs 100. Det kan være, at du undrer dig over hvorfor kursskæringen fordeles over 3 år, når fastrenteperioden kun er på 3-6 måneder? Det skal forstås således, at du binder dig til denne låne type i 3 år, men renten fastsættes på ny hver 3. eller 6. måned. Der kan være en spreadrisiko forbundet ved denne type lån, hvis du fx. skal indfri lånet i forbindelse med salg af bolig og dermed kommer til at betale overkurs.

Fastforrentet lån med afdrag

Fastforrentet lån med afdrag betyder, at renten bliver fastsat i hele lånets løbetid, og du betaler af på hele din gæld fra den dag lånet starter.

Er du er typen, der sover bedre om natten ved tanken om, at der ikke kommer grimme overraskelser i form af rentestigninger, vil et fastforrentet lån med afdrag passe godt til dig. Et fastforrentet lån med afdrag giver tryghed, da du ved hvad ”huslejen” er i hele lånets løbetid. Som et ekstra plus, er der ingen kursgevinstbeskatning, hvis du skulle beslutte dig for at omlægge lånet. Ydelsen er dog højere end på andre lånetyper og du kan risikere, at gå glip af en lav flexrente i perioden. Skal du omlægge dit lån, kan du læse vores guide og finde det billigste realkreditlån.

Fastforrentet lån med afdrag

Fastforrentet lån uden afdrag

Fastforrentet lån uden afdrag fastsættes renten for hele lånets løbetid, og vælger hvor lang tid du ønsker afdragsfrihed. Typisk kan du få afdragsfrihed i helt op til 10 år.

Vil du fastsætte renten, men har brug for afdragsfrihed i en periode, kan denne lånetyper være det rigtige for dig. Det giver dig luft i økonomien i den afdragsfrie periode. Måske har du brug for at betale dyre banklån ud, indsætte mere på din pensionsopsparing, lave et forældrekøb eller har planer om at starte på uddannelse. Der kan være mange grunde til, at der er behov for, at udskyde afdragene. Det kan føles befriende, at udskyde afdragene, men når den afdragsfrie periode er udløbet, er det vigtigt at være indstillet på at skulle afdrage og evt. skrue forbruget ned igen. Biddragessatserne er højere på denne afdragsfrie lån låne type i forhold til andre lån med afdrag. Sammenlign bidragssatser her.

fastforrentet uden afdrag

Hvilket realkreditlån skal du så vælge?

Hvilket realkreditlån skal du vælger? Det kan være svært som boligejer, at navigere rundt i de forskellige låne typer og tage den endelige beslutning. Hvilket realkreditlån er det bedste for mig?

Der er mange faktorer, der spiller ind, og det kan være en god idé at tænke over, hvordan din situation ser ud de næste par år. Det kan f.eks. være du har planer om, at starte på uddannelse, gå på pension eller måske lave et forældrekøb til dit barn? I disse tilfælde kan det være, at du har behov for et afdragsfrit lån i en periode, så du har mere luft i økonomien. Men hvis du f.eks. har bundet dig til et 5-årigt lån, kan det blive meget dyrt for dig, at komme ud af.

Dette udspil er bare en af mange scenarier, som kan have konsekvenser for dit valg af låne type. Vi har lavet en lille guide, hvor du kan få indsigt i de forskellige låne typer.