Spring til indhold

Hvad koster det at indfri et realkreditlån?

Hvad koster det at indfri et realkreditlån?

Skal du af med din bolig, skifte realkreditinstitut eller omlægge dit lån, skal lånet indfries før du måske havde regnet med. Men hvad koster det at indfri et realkreditlån? Læs mere om de forskellige vilkår og omkostninger her.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 26-01-2021. Kategori: Realkreditlån

Indfri realkreditlån

Når et boligkøb er finansieret med et realkreditlån, har realkreditinstituttet solgt obligationer for dig med pant eller sikkerhed i din bolig. Når du ønsker at indfri lånet, skal de obligationer, som realkreditinstituttet solgte, indløses. Dette kaldes også obligations-restgæld. Typisk vil realkreditinstituttet opkræve et gebyr i forbindelse med indfrielse af et lån før tid. Før de indfrier lånet vil de dog præsentere dig for et indfrielsestilbud, når du gør dem opmærksom på, at du ønsker at lånet indfries.

Eksempel: hvad koster det at indfri realkreditlån og erstatte med et nyt lån:

 

Restgæld: 1.000.000

Eksisterende lån: 3,5% nominel rente

Nyt lån: 2,0% nominel rente

Opsigelsestermin: 30-09-17

 

Omkostninger ved omlægning:

Differencerente efter skat:               8.023 kr.

Gebyrer til banken:                            7.725 kr.

Kursskæring og kurtage:                 3.551 kr.

Tinglysningsgebyr til staten:          1.660 kr.

 

Samlede omkostninger i alt:            20.960 kr.

Du skal dermed først acceptere tilbuddet, før lånet indfries. Når du har aftalt med realkreditinstituttet at obligationsrestgælden skal indfries, kan det gøres på to måder – kontant eller med obligationer.

Klik her, hvis du er interesseret i at læse mere om de billigste realkreditlån.

Få 3 tilbud på dit realkreditlån Få 3 tilbud på dit realkreditlån
Prøv gratis og uforpligtende

Indfrielse med obligationer

Et obligationslån kan indfries med obligationer ved at købe dem tilbage på markedet og give dem til realkreditinstituttet. Du kan vælge selv at opkøbe dem eller få realkreditinstituttet til at stå for købet.  Aftaler du med realkreditinstituttet, at de gør det, kan du indgå en fastkursaftale. Det betyder, at kursen de køber for er fast, og du dermed er klar over præcis, hvad det vil koste dig at indfri lånet. Du ender dog med at skulle betale kursskæring.

Indfrielse med kontanter

Har du sparet sammen til at indfri lånet på en gang, kan du gøre med det kontanter. Hermed indfries lånet til den kurs, der blev aftalt ved lånets optagelse. Den mest almindelige kurs for dette er kurs 100. Ved denne løsning kan du vælge enten af opsige lånet til termin eller ved at gøre det straks. Gør du det til termin, skal der overholdes en opsigelsesfrist på ofte 2 måneder.

Læs også: Hvad er et realkreditlån?