Spring til indhold

Hvad koster det at låne 1 million i realkredit?

Hvad koster det at låne 1 million i realkredit

Hvad koster det at låne en million i realkredit? Det spørgsmål stiller mange boligejere sig, når de skal ud og kigge på boliger. Men den reelle priser afhænger bl.a. af renten og udbyderen på lånet. Læs nærmere om, hvad det koster at låne 1 million i realkredit her.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 25-09-2018. Kategori: Realkreditlån

Hvad koster det at låne 1 million i realkredit?

Realkreditlånet benyttes til at finansiere et køb af ejerbolig og optages i et realkreditinstitut. Når du køber ejerbolig, kan du låne op til 80% af boligens værdi i realkreditinstituttet, hvor du stiller din bolig som sikkerhed for lånet. Pengene til lånet bliver hentet ved, at instituttet udsteder realkreditobligationer. Prisen på dit lån bliver afgjort af udbud og efterspørgsel, så man kan sige, at markedet for obligationer bestemmer, hvad lånet koster. Denne proces er ens uanset realkreditinstitut, og renten er nogenlunde den samme hos alle. Det er derfor de løbende omkostninger, som du betaler til instituttet, der reelt afgør forskellen i prisen hos de forskellige institutter.
Skal du have et lån? Så indhente tre tilbud på det billigste realkreditlån her.

Eksempel: hvad koster det at låne i million i realkredit?

Selvom lånets omkostninger dermed kommer an på, hvilket realkreditinstitut du benytter dig af, har vi udregnet nedenstående eksempel vha. BRF kredits låneberegner. Beregneren tager udgangspunkt i boligens pris og den udbetaling, som du kan betale ved boligkøbet. Låneberegneren tager højde for de anslåede handelsomkostninger og beregner en fuld finansiering af boligkøbet med realkredit og banklån.

Låneeksempler:

Lånetype: Fasforrentet med afdrag

Boligens pris: 1.200.000 kr.

Din udbetaling: 60.000 kr.

Hvad det koster at låne 1 million: 5.781 kr.

Det betyder, at udbetalingen er ca. 5%, realkreditlånet er beregnet på det maksimale 80% og et banklån er nødvendigt til de resterende 15%. Lånet har en løbetid på 30 år uden afdragsfrihed, og ser vi udelukkende på realkreditlånet, koster det en samlet ydelse på 5.781 kr. om måneden før skat at låne 1 million kroner.

Lånetype: F1

Boligens pris: 1.200.000 kr.

Din udbetaling: 60.000 kr.

Hvad det koster at låne 1 million: 3.600 kr.

Ser vi derimod på det billigste lån pr. dags dato, hvor vi antager, at der bliver udbetalt 1.000.000 kroner ved at optage et realkreditlån med en løbetid på 30 år, så det er billigste realkreditlån et F1 lån, som fås til en ÅOP på omkring 1,1% og en månedlig ydelse på 3.600 kr.

Læs mere om, hvad det koster at låne 1 million her.