Alternativer til den dyre kassekredit

Alternativ til kassekredit

Står du som privat og skal låne penge, så er der andre alternativer til den dyre kassekredit. Den bedst mulige løsning afhænger af, hvilken tidshorisont lånet skal have, og hvad pengene skal bruges til.

Kasper Kjems
  • Redaktør - Findbank.dk
  • Kasper Kjems

Alternativet til kassekredit

Medmindre du skal købe bolig og skal bruge et realkreditlån, andelsboliglån eller banklån, så er der 3 finansieringsmuligheder for private.

– bevilget overtræk
– kassekredit
– forbrugslån

Skal du bruge pengene her og nu men kan tilbagebetale pengene relativt hurtigt, altså har du behov for en kreditramme, der løber i mindre end 3 måneder, er et bevilget overtræk typisk det billigste alternativ til kassekreditten. Det er gebyrfrit at få etableret et bevilget overtræk. Du skal dog altid undersøge renten, da nogle bevilget overtræk har en højere rente end på en kassekredit.

Er du alligevel interesseret i at finde den billigste kassekredit, så lad Findbank indhente tre gratis tilbud til dig.

Har du derimod ikke mulighed for at tilbagebetale pengene inden for 3 måneder, og dermed har brug for en kreditramme, der strækker sig ud over 3 måneder, er det ikke muligt lave bevilget overtræk jf. kreditaftalelovens bestemmelser.
Du skal derimod overveje om en kassekredit eller et forbrugslån er mest hensigtsmæssigt for dig.
Skal du bruges pengene på møbler, er et lån muligvis det bedste. Her får du pengene direkte ind på kontoen og skal derefter løbende tilbagebetale lånet med et fast beløb hver måned.
Er din økonomi derimod stram, og vil du bruge pengene som en reserve, kan en kassekredit være løsningen. Så har du pengene til rådighed uden at have lånt dem, før du trækker over. Herudover er der reelt ikke en dato for, hvornår pengene skal være tilbagebetalt. Typisk er der meget fleksibilitet, og der kan tilbagebetales, når der er luft i økonomien til det.