Spring til indhold

Bedste erhvervsbanker i Danmark

Ring og find bedste erhvervsbanker i danmark

Forholdet mellem virksomhed og bank er baseret på tillid. Den erhvervsbank, du vælger, afhænger derfor af bankens image og de erhvervsprodukter, banken tilbyder. Læs med her, og få et overblik over de bedste erhvervsbanker i Danmark i 2021.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 19-08-2021. Kategori: Erhverv

Stor tilfredshed med erhvervsbanker

Blandt de bedste erhvervsbanker i Danmark finder du ikke nødvendigvis de billigste eller de største banker. Det er nemlig meget individuelt, hvad de danske virksomheder vægter hos banken.

For nogle virksomheder er det den personlige kontakt med en rådgiver, der er vigtigst, for andre er det de lave priser på gebyrerne. Samtidig findes der dem, som foretrækker en helt igennem digitaliseret løsning, hvor alt foregår helt automatisk.

Når det kommer til at vurdere den bedste erhvervsbank, så er der også forskel på, om ens virksomhed er stor eller lille, om man er iværksætter eller etableret, samt om man opererer mest lokalt eller internationalt.

EPSI Rating har gennem de sidste 20 år målt kundernes tilfredshed med de danske erhvervsbanker. Man har undersøgt specifikke banker individuelt og en række mindre banker og sparekasser i en samlet gruppe (EPSI Rating Danmark ”Bankstudiet 2020”).

Det, der er bemærkelsesværdigt, er, at førstepladsen blandt de bedste erhvervsbanker i Danmark indtages af den udefinerbare gruppe af mindre banker og sparekasser, som betegnes Øvrige. I denne gruppe befinder sig også flere af de banker, som de private bankkunder har ratet blandt de bedste banker, blandt andet Arbejdernes Landsbank. De bedst individuelt ratede danske erhvervsbanker er følgende:

Bedst ratede erhvervsbanker

  1. Øvrige
  2. Sparekassen Kronjylland
  3. Sydbank
  4. Nykredit Bank
  5. Jyske Bank
  6. Handelsbanken
  7. Danske Bank
  8. Nordea

Sparekassen Kronjylland

En sparekasse med engagement og højt til loftet, som ledes både med hjernen og hjertet. Sådan omtaler Sparekassen Kronjylland sig selv.

Sparekassen, som blev etableret i 1829 og har hovedsæde i Randers, er blandt de danske erhvervskunder blevet udråbt som en af topscorerne blandt de danske erhvervsbanker. Med mere end 170.000 kunder og 49 afdelinger i hele landet, hvor de fleste ligger i Østjylland, har Sparekassen Kronjylland en meget lokal landsdækkende service.

Sparekassen Kronjylland er Danmarks største garantsparekasse, og banken er stærk i forhold til at rådgive små og mellemstore virksomheder. Gerne helt fra iværksætterstadiet, til de står med en god forretning. Samtidig tilbyder banken de mest almindelige erhvervsservices, som blandt andet omfatter ekstern finansiering, trade finance, betalingsløsninger til din virksomhed, driftskonto, etablerings- og iværksætterkonto.

Sydbank

Sydbank blev etableret i 1970, er Danmarks fjerdestørste bank og tager en tredjeplads i danskernes rangering. Banken har sine rødder i det sønderjyske med hovedsæde i Aabenraa, men har filialer i de fleste større byer i Danmark.

Sydbank Erhverv er deres erhvervsafdeling, hvor dygtighed, enkelhed og professionelle relationer er i højsædet. Her servicerer banken alt fra små selvstændige til mellemstore og større virksomheder og koncerner.

Sydbank er særlig stærk på landbrug og er, med sine tre store filialer i Tyskland, især en god partner for dig, der ønsker at styrke dine tyske relationer og handle med det tyske marked.

Nykredit Bank

Nykredit Bank er en del af Nykredit-koncernen og blev etableret i 1985.

Banken har sit hovedsæde i København og fungerer primært som en netbanksløsning. Alligevel har banken formået at opnå en fjerdeplads blandt de bedste erhvervsbanker i Danmark. Omkring 75 % procent af Nykredits erhvervskunder understreger, at det er, fordi det er nemt at være kunde i banken.

Nykredits erhvervsservice består af en gennemskuelig erhvervspakke med traditionelle bankprodukter. En fordel for den virksomhed, som gerne vil have et enkelt produkt, gennemskuelige priser og ikke har brug for den personlige kontakt til en erhvervsrådgiver.

Jyske Bank

Jyske Bank er Danmarks tredjestørste bank, og fra sit hovedsæde i Silkeborg styrer den sin landsdækkende bankforretning. Banken, som blev etableret i 1967, har i dag 28 specialiserede erhvervsafdelinger fordelt over hele landet fra Skagen til Nykøbing Falster.

Jyske Bank er valgt ind på en femteplads over de bedste erhvervsbanker i Danmark. Det, som kunderne især hæfter sig ved, er bankens ekspertise inden for ejendomsinvesteringer.

Jyske Bank tilbyder eksempelvis særlige realkreditlån til miljørigtige ejendomsinvesteringer og investering i erhvervsejendomme. Herudover tilbyder banken rådgivning inden for en række branchespecialer som for eksempel offshore, fiskeri og transport.

Handelsbanken

Handelsbanken indtager en sjetteplads blandt erhvervskundernes foretrukne banker. Banken så dagens lys første gang i Stockholm i 1871, men i 1992 åbnede Handelsbanken sin første filial i Danmark.

I dag har Handelsbanken 40 danske filialer og tilstræber at leve op til mottoet ”En lokal bank for din virksomhed”.

Det, som kvalificerer Handelsbanken til at høre til blandt de bedste danske erhvervsbanker, er blandt andet, at banken af Global Finance er udråbt til at høre blandt verdens sikreste kommercielle banker. Det betyder, at Handelsbanken rangerer højt på tryghed, stabilitet og sikkerhed i forhold til kundernes bankforretninger. Netop risikostyring hører da også til blandt bankens erhvervsspecialer sammen med grønne ejendomsinvesteringer.

Danske Bank

Danmarks største bank, som siden 1871 har haft hovedsæde i København, rangerer lavt blandt både privatkunder og erhvervskunder, men det skyldes i høj grad, at det er de mindre virksomheder, der trækker de store banker ned i rangeringen. Faktisk er Danske Erhverv kendt som en stærk sparringspartner for virksomheder med en omsætning på plus 500 mio. kr. Danske Bank har med mere end 1,5 mio. kunder filialer i rigtig mange danske byer.

Danske Bank tilbyder naturligvis almindelige erhvervsservices som likviditetsforvaltning, pension, finansiering og lignende, men de er særligt gode for den virksomhed, der tænker i internationale baner i forhold til for eksempel ekspansion og handel.

Samtidig er Danske Bank kendt for sine innovative løsninger som eksempelvis Business Online og tilbyder sparring og vejledning om for eksempel digitalisering.

Nordea

Nordea er Danmarks andenstørste bank og ligger lige i hælene på Danske Bank både størrelsesmæssigt og i opgørelsen over danskernes foretrukne erhvervsbank, hvor den kommer ind på ottendeplads.

Nordea-koncernen har hovedsæde i Helsinki, mens danske Nordea holder til i København. Nordea er en stor erhvervsbank med specialistviden inden for de fleste brancher. Heriblandt IT-sektoren og forsynings- og bilbranchen. Herudover tilbyder de erhvervsservices som hjælp til at handle med udlandet, pensioner og forsikringer.

Nordea er dog særligt kendt for sin tilknytning til og orientering mod de nordiske lande.

Læs videre:

10 tips til at finde den bedste erhvervskonto

Hvad koster en erhvervskonto?