Spring til indhold

Hvad koster en erhvervskonto? – 5 spørgsmål om pris

Forretningskvinder spørger om erhvervskonto pris

Prisen på en erhvervskonto afhænger ofte af, hvilken bank du har, og hvor mange services du ønsker at gøre brug af. Få hjælp til at finde en erhvervskonto til en god pris med billig oprettelse, uden negative renter eller høje gebyrer. Læs med her, og få svar på 5 hyppige spørgsmål

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 21-07-2021. Kategori: Erhverv

1. Hvem skal have en erhvervskonto?

Du skal ifølge lovgivningen have en erhvervskonto, hvis du ejer et ApS eller et aktieselskab. Har du en mindre, personlig virksomhed, for eksempel en PMV eller en enkeltmandsvirksomhed, er der ingen juridiske krav om, at du skal have en særlig erhvervskonto. Mange banker forlanger det dog, uanset hvor lille din virksomhed er, på grund af de skærpede regler om hvidvaskning.

Din erhvervskonto fungerer som NemKonto for din virksomhed og er din økonomiske forbindelse til de offentlige myndigheder. De bruger nemlig din NemKonto til udbetaling af overskydende skat eller tilbagebetaling af moms.

Læs også: Er en erhvervskonto lovpligtig?

2. Hvad koster det at oprette en erhvervskonto?

Oprettelse af erhvervskonto koster som regel altid penge. Det kan koste dig alt mellem 0 og 5.000 kr. i oprettelse. Nogle banker tager et engangsbeløb, når du opretter din konto, og herefter behøver du ikke betale mere. Andre banker vælger at lade dig oprette en meget billig eller ligefrem gratis erhvervskonto, men tager sig herefter betalt i kvartalsvise eller månedlige gebyrer. En god tommelfingerregel er, at koster det dig ikke noget at oprette din erhvervskonto, så kan du godt regne med, at banken tager sig betalt i andre gebyrer.

Prisen på din erhvervskonto afhænger en del af, hvilken type service du ønsker fra banken. Den mest simple erhvervskonto består af en konto, hvor din virksomhed kan sætte sine betalinger ind og betale regninger fra. Skal du derudover have adgang til netbank, et hævekort eller visa/dankort, mulighed for en kassekredit eller løbende personlig rådgivning, vil oprettelsen ofte blive dyrere.

Du kan være så heldig, at banken er villig til at forhandle om prisen på din erhvervskonto. Måske er din virksomhed særlig attraktiv for banken? Måske har du benyttet den samme bank i årevis, også til dine private bankforretninger? Alt dette kan gøre dig og din virksomhed til et aktiv for banken, og de kan derfor være villige til at forhandle om prisen.

3. Hvad koster det at have en erhvervskonto?

Når du har fået oprettet din erhvervskonto, skal du regne med, at det heller ikke er gratis at bruge den. Heller ikke selv om du allerede har betalt for oprettelsen. Mange erhvervskonti kommer, som nævnt før, med en række ekstra services. Har du ikke allerede sikret dig disse som en del af oprettelsen, vil det som regel koste dig noget at benytte dem.

I det hele taget skal du altid være opmærksom på bankens gebyrer. Der kan være gebyrer på ganske almindelige pengeoverførsler, kortbetalinger, betalingsservices osv. De er ofte en del højere for erhverv, end de tilsvarende gebyrer er for private. Undersøg derfor altid størrelsen på gebyrer på bankens hjemmeside.

4. Kan du få en erhvervskonto uden negativ rente?

Negative renter betyder, at bankkunder, der har mere end 100.000 eller 250.000 kr. stående på deres erhvervskonti, skal betale en årlig rente på mellem -0,6 % og -0,75 % (2021-tal). Normalt får man ikke renter på en erhvervskonto, men når det kommer til negative renter, skal du kigge dig for. Der er efterhånden ikke mange danske banker, hvor du kan undgå at betale negative renter.

Negative renter kan være irriterende, men de kan trækkes fra i skat, på samme måde som du skal betale skat af dine positive renter. Et plus ved de negative renter er, at det er billigere end nogen sinde før at låne penge. I kampen for at undgå at betale negative renter kaster mange sig over investeringer. Det er bestemt en mulighed, men uanset om du skal betale negative renter eller ej, så er der stadig en lav risiko ved at lade pengene stå i banken.

5. Hvordan finder du den rigtige erhvervskonto?

Det er sin sag at finde rundt i junglen af banker, der tilbyder erhvervskonti og erhvervsservices. Dit valg af bank afhænger i høj grad af dit valg af erhvervskonto. Ligesom der er mange forskellige priser og gebyrer, som du skal tage hensyn til, når du leder efter den rigtige erhvervskonto, så bør du også overveje, hvilke ydelser din virksomhed har brug for.

Der kan være stor forskel på at være en lille startup og en mere etableret virksomhed. Dit valg af erhvervskonto bør afspejle den type virksomhed, du er ejer af. En større virksomhed har ofte en mere kompleks økonomi og har behov for andre ydelser end den lille enkeltmandsvirksomhed, som måske blot har brug for en NemKonto og et hævekort.

Find den rigtige bank

Det er som udgangspunkt altid en god idé at indhente tilbud fra flere banker på én gang. Så kan du i ro og mag sammenligne erhvervsservices, bankens vilkår, størrelsen på deres gebyrer, hvor billig deres oprettelse af erhvervskonti er, hvilken erhvervsservice de udbyder og meget andet.

En anden grund til, at du bør indhente flere banktilbud på én gang, er, at det er helt op til banken, om de vil have dig og din virksomhed som kunde. Med andre ord så har virksomheden brug for banken, men banken har ikke nødvendigvis brug for din virksomhed.

Læs også:

10 tips til at finde den bedste erhvervskonto

7 spørgsmål om erhvervskonto til enkeltmandsvirksomhed