Spring til indhold

Find det bedste erhvervslån uden sikkerhed

Mænd aftaler erhvervslån uden sikkerhed

Uanset om du sidder som økonomisk ansvarlig for en større organisation, eller om du er indehaver af en nystartet virksomhed, kan du komme ud for at skulle låne penge. Læs om mulighederne for at optage et erhvervslån uden sikkerhed.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 05-08-2021. Kategori: Erhverv

Hvorfor optage et erhvervslån uden sikkerhed?

Der kan være mange grunde til at optage et virksomhedslån eller et lån til erhverv uden sikkerhed. Det kan for eksempel være, at du ikke har mulighed for at stille nogen form for sikkerhed.

Startups og iværksætterfirmaer, som står helt på bar bund, vil typisk ikke have de store aktiver, der kan stilles som sikkerhed for et lån.

Det samme gælder eksempelvis konsulentvirksomheder, som lever af at sælge ydelser uden at have hverken maskiner, apparatur, ejendom eller lignende, der kan bruges som sikkerhed.

3 muligheder for at få et erhvervslån uden sikkerhed

Hvis du ikke har mulighed for at stille sikkerhed for dit virksomhedslån, er der flere muligheder for at låne penge. Du kan for eksempel:

  1. Få oprettet en kassekredit til erhverv
    Med en kassekredit får du et større rådighedsbeløb på din virksomhedskonto. En kassekredit kan betragtes som en slags bevilliget overtræk.
  2. Lån til opstart af virksomhed
    Som iværksætter har du hos visse låneudbydere mulighed for at optage lån til virksomhedsopstart.
  3. Optag et privat lån og brug det i virksomheden
    Når du optager et lån i privat regi, er det kun dig selv, der hæfter for det. Og her vil du kunne stille din egen ejendom som sikkerhed.

Erhvervslån uden sikkerhed til små og mellemstore virksomheder – en kategori for sig

Hvor store, etablerede virksomheder og koncerner ikke vil have de store udfordringer, når det kommer til likviditet, vil det som regel forholde sig anderledes for de små og mellemstore af slagsen.

Derfor vil der være forskel på vilkårene i de lån, som kan optages af de helt store organisationer, og de erhvervslån, som tilbydes små og mellemstore virksomheder. Og for nystartede virksomheder vil det gælde, at disse er endnu mere følsomme over for finansielle udsving.

En iværksættervirksomhed vil typisk ikke kunne stille sikkerhed for et erhvervslån til opstart. Derfor må du som indehaver af en nystartet virksomhed regne med at skulle finde et virksomhedslån uden sikkerhed. Og her gælder det om at se sig godt for.

Hvordan kan jeg låne til opstart af virksomhed uden sikkerhed?

Når der ikke stilles sikkerhed for et lån, må du regne med at skulle hæfte personligt for lånet. Du bliver det, der kaldes for selvskyldnerkautionist. Det betyder, at der vil blive stillet krav om en individuel og personlig kreditvurdering af dig, når du ansøger om erhvervslån uden sikkerhed.

Du skal altså være indstillet på at have en god kreditværdighed, inden du kaster dig ud i opstart af virksomhed. Ellers er der risiko for, at du ikke vil kunne låne penge nogen steder.

Indhent flere forskellige tilbud på erhvervslån

Det er altid en god idé at have flere forskellige lånetilbud at vælge imellem. Dette gælder, uanset om du står over for at skulle optage et privatlån, eller om du ønsker at optage lån i din virksomhed. Der kan være stor forskel på vilkårene for optagelse af virksomhedslån. Og prisen på erhvervslån kan også variere meget.

Du bør indhente mindst tre forskellige lånetilbud. På den måde kan du skabe dig et overblik over faktorer såsom renter, gebyrer og andre ydelser på dit lån. Og så kan du bedre bedømme, hvilket erhvervslån der er det rette for dig.

Hvad er renten på et erhvervslån til virksomheder?

En af de faktorer, som har stor indflydelse på din månedlige ydelse i forbindelse med et erhvervslån, er renten. En høj rente vil påvirke størrelsen på det beløb, du skal betale tilbage.

Renten på et virksomhedslån kan variere rigtig meget fra lån til lån. Blandt andet er renten afhængig af låntypen. Du vil kunne finde erhvervslån med fast rente og variabel rente. Der er fordele og ulemper ved begge modeller.

Den månedlige rente på et erhvervslån med variabel rente kan i sagens natur svinge meget. Og under alle omstændigheder er det smart at finde ud af, hvor stort et økonomisk råderum du har på månedlig basis, når du ansøger om et lån.

Hvem kan optage et erhvervslån?

For at kunne optage et lån i din virksomhed er det en forudsætning, at du har et CVR-nummer. Derudover skal låntager være kreditværdig. Dette gælder, uanset om du optager et erhvervslån med eller uden sikkerhed, og om du selv eller virksomheden hæfter for lånet.

Hvad er forskellen på et virksomhedslån og et erhvervslån?

Virksomhedslån og erhvervslån er to ord for det samme slags lån. I begge tilfælde er der tale om et lån, du optager i din virksomhed. Et sådant lån kan også kaldes for et firmalån, et forretningslån eller et selskabslån.

Hvem kan udstede et erhvervslån?

Mange banker og pengeinstitutter udsteder lån til virksomheder, både med og uden sikkerhed (her kan en punktliste over banker indsættes).

Hvad koster et erhvervslån?

Prisen på et erhvervslån afhænger som nævnt af flere faktorer. Ud over renterne skal du tage omkostninger såsom tinglysningsafgift, stiftelsesomkostninger og øvrige gebyrer i betragtning, når du ansøger om et erhvervslån. Af samme grund er det smart at indhente flere lånetilbud.

Kan man som nystartet virksomhed optage et billigt erhvervslån?

Selvom mange banker og pengeinstitutter ikke udsteder lån til virksomheder, er det dog stadig muligt at låne penge uden at stille sikkerhed herfor. Det kræver blot en personlig kreditvurdering.

Læs videre:

Stor guide om erhvervslån

5 tips om erhvervslån til opstart af virksomhed

Lån til egen virksomhed – få 5 gode råd

Beregn det billigste erhvervslån