Spring til indhold

Forbrugslån – hvorfor vælge et forbrugslån?

hvorfor vælge forbrugslån

Der er flere overvejelser, du skal gøre dig, når du skal bestemme dig for, om du vil optage et forbrugslån eller et banklån. Når du først har besluttet dig for, hvilken slags lån du vil have, så kan det ofte betale sig at undersøge markedet grundigt for at finde ud af, hvem der er de billigste. 

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 19-11-2020. Kategori: Forbrugslån

Derfor skal du vælge et forbrugslån

Det er typisk meget hurtigere at ansøge om et forbrugslån end ved et f.eks. et banklån. Dette er en fordel, hvis man skal bruge pengene hurtigt og samtidig selv vil bestemme, hvad pengene skal bruges til.
At komme igennem ansøgningsprocessen ved et banklån kan tage flere uger, mens du kan have pengene på din bankkonto fra et forbrugslån i løbet af et par dage. Og benytter du dit NemID, vil du ofte kunne få pengene samme dag eller dagen efter.
Med et forbrugslån slipper du for et møde i banken, hvor du skal redegøre for din økonomiske situation. I stedet ansøges der let og hurtigt online.
Samtidig har du mere frihed med et forbrugslån, da pengene ikke er øremærkede, men du i stedet kan bruge dem på det, du har lyst til uden at blive stillet til ansvar for det.

Prisen for at låne penge kommer typisk an på, hvor mange penge du skal låne, og hvor længe du ønsker, at lånet skal løbe. Du skal derfor normalt bestemme dig for disse to parametre, før du kan sammenligne de forskellige låneudbydere.

Klik her og sammenlign forbrugslån.

Fordele og ulemper ved et forbrugslån

Fordele Ulemper
Ansøges online uden møde Typisk højere rente idet der ikke er stillet noget i sikkerhed
Har typisk pengene på kontoen samme dag eller dagen efter Overskrides en betaling har det store konsekvenser bl.a. registrering i RKI
Skal ikke stille sikkerhed og pengene er ikke øremærkede.  
Hård konkurrence og stor efterspørgsel skaber billigere priser  

Læs også: Hvordan skifter man bank med forbrugslån?