Spring til indhold

Hvordan skifter man bank med forbrugslån?

Hvordan skifter man bank med forbrugslån?

Overvejer du at skifte bank med forbrugslån? Et lån bør ikke være en hindring for at skifte bank. Tværtimod vil et forbrugslån ofte gøre dig til en mere attraktiv kunde hos nogle banker.

Kasper KjemsAf Kasper Kjems. Redaktør - Findbank.dk
Opdateret d. 19-11-2020. Kategori: Bankskifte

Banken ser på alle aspekter af din privatøkonomi før et bankskifte: dine indtægter og faste udgifter samt din opsparing og din gæld. Derfor vil banken naturligvis også tage dit forbrugslån med i overvejelserne, når de vurderer om du kan flytte over til deres bank.

Bankerne tjener blandt andet på at låne penge ud, så måske vil den nye bank gerne overtage dit forbrugslån, når du skifter bank.

Har du flere forbrugslån kan der også være mulighed for at samle dem og opnå besparelser. Og det kan ende med at spare dig for en mindre formue. Se renter og muligheder for forbrugslån.

Læs også guiden: Skift bank

Sådan skifter man bank med forbrugslån (og sparer 30.000 kr.)

Du kan spare tusindvis af kroner på dit forbrugslån, hvis du vælger den rigtige bank. Går du med tanker om at skifte bank med forbrugslån, er det derfor en god idé at sammenligne priserne på de forskellige forbrugslån. Her skal du se på de årlige omkostninger i procent, kaldet ÅOP.

Omkostningerne svinger meget fra bank til bank, og hvis ikke man ser sig for, kan forbrugslån være en enormt dyr måde at låne penge på.

Et pristjek viser, at forbrugslånenes ÅOP går fra omkring seks procent i den billigste bank til knap 30 procent i den dyreste bank. Hvis du ender i den helt dyre ende, kommer du til at betale over 180.000 kroner for at have lånt 100.000 kroner.

Derfor kan der også være virkelig mange penge at spare ved at flytte til en bank, der tilbyder et billigere forbrugslån. Hvis du fx går fra 18 til seks procent i årlige omkostninger, så ender du med at spare over 30.000 kroner i hele lånets løbetid.

Kan forbrugslånet laves om til et boliglån, når man skifter bank?

Hvor lav en ÅOP, du kan få i din nye bank, afhænger af, hvilken kundegruppe banken placerer dig i. De fleste banker inddeler deres kunder i grupper, efter hvor attraktive de er i bankens øjne. Det afhænger af dit samlede ’engagement’ – altså hvor meget du har med banken at gøre. Hvis du har boliglån i samme bank, vil du ofte ende i en af de øverste grupper.

Hvis din bolig derudover er steget i værdi, kan du få den revurderet og overveje at omlægge forbrugslånet til et billigere boliglån. Du skal dog være opmærksom på, at omkostningerne ved at omlægge lånet ikke overstiger gevinsten.

Hvilken bank skal jeg vælge?

Hvilken bank skal du være kunde hos i fremtiden? Du kan nemt få tilbud fra flere banker i forbindelse med dit bankskifte. Få 3 gratis tilbud her. Indtast dine oplysninger og find i løbet af kort tid den bedste bank for dig og din økonomi.

Få 3 tilbud - Sammenlign og skift bank - Spar op til 30% Få 3 tilbud - Sammenlign og skift bank - Spar op til 30%
Prøv gratis og uforpligtende