Spring til indhold
Banker
BankNordik
Banker
BankNordik

Bliv kunde i BankNordik

På denne side kan du få informationer om BankNordik, samt den del af deres produktportefølge som relaterede sig til Findbank.dk’s konceptuelle rammer. 

I december 2020 blev det offenligt at SparNord Bank opkøber BankNordiks danske aktiviteter. I løbet af 2021 blev Banknordiks medarbejdere og kunder implementeret i SparNord Bank. BankNordik er ikke længere en selvstændig bank i Danmark, men opererer fortsat på Færøerne og Grønland.

BankNordik blev grundlagt i 1906 på Færøerne under navnet Føroya Banki. BankNordik havde 415 medarbejdere og 18 filialer fordelt i hele Danmark, Færøerne og Grønland, inden SparNord opkøbte banken i 2020-2021.

→ Læs også guiden: Skift bank online

BankNordik boliglån:

BankNordik finansierede 10-15% af boliglånet ved ejerbolig og 15-20% ved sommerhus. Det klassiske BankNordik boliglån havde en løbetid på op til 20 år.

Alternativer til realkreditlån:

Banken tilbød også en Boligkredit og NordikPrioritets lån, som et alternativ til et realkreditlån. Med et Boligkreditlån kunne der finansieres op til 80% af boligens værdi ved ejerbolig, og 75% ved fritidsboliger. Boligkredittens løbetid var på op til 20 år.

NordikPrioritets lån var en opsparing og et lån på samme tid, hvor der var tilknyttet en indlånskonto, som var tilkoblet lånet.  Renten var variabel og der skulle udelukkende betales rente af det skyldige beløb. Løbetiden var på op til 30 år, med mulighed for afdragsfrihed i op til 10 år.

BankNordik andelsboliglån:

BankNordik tilbød to typer andelsboliglån: Et klassisk Andelsboliglån og en Andelsboligkredit.

Ved det klassiske andelsboliglån kunne der finansieres op til 80% af boligens værdi, med en løbetid på helt op til 20 år.

Med et Andelsboligkredit lån var der mulighed for afdragsfrihed i op til 10 år, og en løbetid op til 20 år.  Lånet var fleksibelt, med mulighed for at hæve op til det maksimale aftalte beløb, hvor der udelukkende skulle betales rente af det lånte beløb.

BankNordik realkreditlån:

I forbindelse med køb af ejerbolig, var det bankens samarbejdende realkreditinstitut Totalkredit der udbød realkreditlån.

Totalkredit eksisterer fortsat, og tilbyder til finansiering af ejerbolig 4 forskellige låntyper, hvilke er listet nedenfor:

  • Fastforrentet realkreditlån: Med Totalkredits fastforrentede realkreditlån, ligger renten fast i hele lånets løbetid. Løbetiden er op til 30 år, med mulighed for indledende afdragsfrihed i op til 10 år. Lånet er typisk dyrere end lån med variabel rente og prisen afhænger af lånebeløbet og løbetiden på lånet.
  • Rentetilpasningslån:  Totalkredit tilbyder også rentetilpasningslån med variabel rente, hvor der er mulighed for at vælge en rentebindingsperiode på enten 3 eller 5 år. Her vil du have kendskab til renten et aftalt antal år, men ikke i hele låntes løbetid. Rentetilpasningslån har typisk en lavere rente og dermed en lav ydelse set i forhold til et fastforrentet realkreditlån. Løbetiden er op til 30 år, med mulighed for at tilvælge afdragsfrihed i op til 10 år.
  • F-kort: F-kort lånet er det lån, hvor der typisk kan opnås den laveste rente og ydelse. Lånet har dog et højere afdrag end et fastforrentet realkreditlån. Renten på F-kort lånet er variabel og fastlægges for 6 måneder ad gangen. Løbetiden kan være op til 30 år, med mulighed for afdragsfrihed i op til 10 år.
  • RenteMax: RenteMax lånet er et fleksibelt lån, hvor der fastsættes et renteloft, som gælder i 5 eller 10 år. Lånet har typisk en konkurrencedygtig variabel rente, som justeres hvert halve år. Løbetiden kan være op til 30 år, med mulighed for ændring af løbetiden. Der kan vælges perioder med afdragsfrihed i op til 10 år i alt.

BankNordik Billån:

BankNordik tilbød to låntyper til finansiering af bil – et klassisk billån og et tillægslån.

Ved et klassisk billån var renten afhængig af udbetalingens størrelse. Havde låntager friværdi i sin bolig var der mulighed for at optage et tillægslån, som kunne finansiere billånet. Tillægslånet havde typisk en lavere rente end et klassisk billån.

Hvordan skifter jeg bank?

Inden du tager beslutningen om at skifte bank, er det en god idé at indhente tilbud fra de forskellige banker på markedet. På den måde er du mest sikker på at blive kunde i en bank, der tilbyder dig de bedste vilkår.

Med øget konkurrence på markedet er der rig mulighed for at modtage fordelagtige tilbud. Med Findbank.dk kan du helt gratis og uforpligtende sammenligne forskellige banktilbud. Du vil herefter få tilsendt op til tre af de bedste af slagsen, hvorefter du frit kan vælge, om du ønsker at gå videre med en af tilbuddene.

Opret en forespørgsel allerede i dag her, og bliv kontaktet.

Om banken

  • Antal filialer
    18
  • Medarbejdere
    415