Banker i Danmark

Banker i Danmark

Der findes idag ca. 65 banker i Danmark. Det er de ”store banker”, der klarer sig bedst, når man ser på de økonomiske nøgletal. Ser man på det generelle bankmarked i Danmark, så går det rigtig godt for de danske banker. Resultatet for sektorens samlede resultat for første halvår 2017, viste en stigning på 40% sammenlignet med året forinden. Siden er indtjeningen kommet under pres blandt andet udløst ved de negative renter, der sætte spørgsmålstegn ved hele den traditionelle forretningsmodel. Konverteringsbølger i 2018-2019 har dog været med til at sikre stor aktivitet samt indtjening på tværs af bankerne i Danmark. Leder du efter den bedste bank, kan du se undersøgelsen i vores artikel om den bedste bank.

Der findes mange forskellige banker, sparekasser og andelskasser i Danmark. Her kan du se listen med alle banker. Klik dig ind på en bank for at se en beskrivelse af banken samt nyttig information og links.

Største banker i Danmark

Hvert år udarbejder finanstilsynet en liste over bankernes størrelse i Danmark. Ved størrelse kigges der på, hvem der har skabt det bedste resultat for det gældende år.

De 10 største banker i Danmark 2021

 

Obs.
Nordea er ikke på denne liste, da det er en nordisk bank med hovedsæde i Finland.
Handelsbanken er ikke på denne liste, da det er en svensk bank med hovedsæde i Stockholm i Sverige.

Få 3 tilbud - Sammenlign - vælg den billigste bank

Udenlandske banker i Danmark

Der findes 15 udenlandske banker i Danmark. Her er de 15 udenlandske banker listet efter størrelse:

 • Ikano Bank
 • Handelsbanken
 • Handelsbanken kredit
 • Nordea Danmark
 • SEB kort Bank
 • Santander Consumer Bank
 • DNB Bank ASA
 • FOREX Bank
 • Skandinaviska Enskilda Banken
 • Swedbank
 • Nordnet Bank
 • BIL Danmark
 • Carnegie Investment Bank
 • Resurs Bank
 • Citibank Europe plc

Erhvervsbanker i danmark

Som eksisterende erhvervsdrivende eller nyopstartet kan det være alt fra starts kapital, diverse erhvervslån, kassekredit eller noget helt tredje man har behov for i forbindelse med sit erhverv. Der kan spares rigtig mange penge på renter, gebyrer osv. ved, at undersøge markedet.

Epsi-Rating har i 2017 foretaget en undersøgelse om ”kundetilfredshed hos de danske erhvervsbanker”, blandt erhvervskunder. Kunderne giver Danske Bank en 1. plads, efterfulgt af Handelsbanken på en 2. plads og Jyske Bank på en 3. plads. Se hele listen på figuren nedenfor (kilde: www.epsi-denmark.org) På vores erhvervsside, kan du finde en ny erhvervsbank.

Online banker i Danmark

Basisbanken var i år 2000 de første i Danmark, som kunne tilbyde danskerne en internetbank.Siden er markedet vokset og en hel række danske banker tilbyder internetbank til deres kunder.Idéen bagved onlinebankerne var, at bankerne kunne nedsætte deres driftsomkostninger ved, at kunderne kunne klare deres ”bank-gøremål” online. Siden 80’erne er der et fald på 74% i antallet af filialer i Danmark. I takt med den digitale udvikling, vælger flere banker vælger, at lukke deres filialer og danskerne må i mange tilfælde køre langt til den nærmeste filial.

Få 3 tilbud - Sammenlign - vælg den billigste bank

Skal du købe ny bolig, kan du her beregne, hvor meget du kan låne til bolig.

Banker i Danmark uden negativ rente

Der findes ingen banker i Danmark uden negativ rente. Samtlige banker i Danmark har indført negativ rente på privat indestående. Forskellen bankerne imellem afhænger af, hvilken type kunde du er, samt hvor mange penge, du har stående på kontoen. Finanstilsynet har haft negative renter, som har kostet bankerne i Danmark mange penge. Den omkostninger sendsendes nu videre til kunderne. Se, hvilke banker der har indført negative renter i danmark.

Bankens historie i Danmark

Bankens historie i Danmark kan spores helt tilbage til 1736, hvor Kurantbanken blev stiftet som Danmarks første bank. Historisk set kan bankernes oprindelse spores helt tilbage til det gamle Grækenland 4.århundrede f.Kr., hvor de såkaldte ”trapezitter” drev bankvirksomhed og havde en bankier, der hjalp med veksling af mønter og indlån/udlån mod pant.

(kilde: indberetninger til finanstilsynet)

Ønsker du at finde en ny bank, kan du læse mere i vores artikel skift bank.

Få 3 tilbud - Sammenlign - vælg den billigste bank