Spring til indhold
Banker
Frøs Sparekasse
Banker
Frøs Sparekasse

Fakta om Frøs Sparekasse

Historien om Frøs Sparekasse startede helt tilbage i 1872, hvor en række landmænd gik sammen om at grundlægge deres eget pengeinstitut. I 2020 havde Frøs Sparekasse 12 filialer, og 5 erhvervscentre som dækkede Syd –  og Sønderjyllands lokalområde bredt. Frøs Sparekasse var en såkaldt garantsparekasse, hvilket betyder at de var en selvejende institution uden aktionærer, der skal modtage udbytte og hvor kunderne har stor indflydelse på driften.

Historien om Frøs Sparekasse sluttede imidlertid i oktober 2023, hvor en planlagt fusion mellem Broager Sparekasse og Frøs Sparekasse blev en realitet.
Fusionen resulterede i tilblivelsen af Sydjysk Sparekasse, som nu fortsætter de lokalt forankrede aktiviteter med lokale afdelinger i Syd – og Sønderjylland.

Læs også guiden: Skift bank online

Frøs Sparekasse Boliglån

Sparekassen finansierede køb af ejerbolig, andelsbolig samt fritidshuse. Udover finansiering med realkreditlån, var der mulighed for at finansiere dit boligkøb med et boliglån i Frøs Sparekasse.
Der kunne finansieres 80-95% af boligens værdi.

Renten på boliglånet blev bestemt af, hvor stor en belåning man som låntager ønskede i forhold til sin ejendomss værdi.

Løbetiden på lånet var op til 20 år, og renten var variabel henover lånets løbetid.

Frøs Sparekasse Andelsboliglån

Frøs Sparekasse kunne naturligvis også tilbyde finansiering af andelsboliger via andelsboliglån med en løbetid på op til 20 år med mulighed for op til 30 år.

Renten på de udbudte andelsboliglån var variabel henover lånets løbetid.

Frøs Sparekasse Realkreditlån

I forbindelse med køb af ejerbolig, var det sparekassens samarbejdende realkreditinstitut Totalkredit der udbød realkreditlån.

Totalkredit eksisterer fortsat, og tilbyder til finansiering af ejerbolig 4 forskellige låntyper, hvilke er listet nedenfor:

  • Fastforrentet realkreditlån: Med Totalkredits fastforrentede realkreditlån, ligger renten fast i hele lånets løbetid. Løbetiden er op til 30 år, med mulighed for indledende afdragsfrihed i op til 10 år. Lånet er typisk dyrere end lån med variabel rente og prisen afhænger af lånebeløbet og løbetiden på lånet.
  • Rentetilpasningslån:  Totalkredit tilbyder også rentetilpasningslån med variabel rente, hvor der er mulighed for at vælge en rentebindingsperiode på enten 3 eller 5 år. Her vil du have kendskab til renten et aftalt antal år, men ikke i hele låntes løbetid. Rentetilpasningslån har typisk en lavere rente og dermed en lav ydelse set i forhold til et fastforrentet realkreditlån. Løbetiden er op til 30 år, med mulighed for at tilvælge afdragsfrihed i op til 10 år.
  • F-kort: F-kort lånet er det lån, hvor der typisk kan opnås den laveste rente og ydelse. Lånet har dog et højere afdrag end et fastforrentet realkreditlån. Renten på F-kort lånet er variabel og fastlægges for 6 måneder ad gangen. Løbetiden kan være op til 30 år, med mulighed for afdragsfrihed i op til 10 år.
  • RenteMax: RenteMax lånet er et fleksibelt lån, hvor der fastsættes et renteloft, som gælder i 5 eller 10 år. Lånet har typisk en konkurrencedygtig variabel rente, som justeres hvert halve år. Løbetiden kan være op til 30 år, med mulighed for ændring af løbetiden. Der kan vælges perioder med afdragsfrihed i op til 10 år i alt.

Frøs Sparekasse Billån

Frøs sparekasse kunne også tilbyde bilfinansiering med en løbetid op til 7 år. med eller uden udbetaling.

Lånets rente afhang af din udbetaling, og var variabel henover lånets løbetid.

Kombinerede man som kunde billån med forsikringer i Frøs Sparekasse kunne der tilbydes en lavere rente.

Hvordan skifter jeg bank?

Inden du tager beslutningen om at skifte bank, er det en god idé at indhente tilbud fra de forskellige banker på markedet. På den måde er du mest sikker på at blive kunde i en bank, der tilbyder dig de bedste vilkår.

Med øget konkurrence på markedet er der rig mulighed for at modtage fordelagtige tilbud. Med Findbank.dk kan du helt gratis og uforpligtende sammenligne forskellige banktilbud. Du vil herefter få tilsendt op til tre af de bedste af slagsen, hvorefter du frit kan vælge, om du ønsker at gå videre med en af tilbuddene.

Opret en forespørgsel allerede i dag her, og bliv kontaktet.

Om banken

  • Antal filialer
    12