Spring til indhold
Banker
Sydbank
Banker
Sydbank

Bliv kunde i Sydbank

Sydbank A/S blev grundlagt i 1970 ved en fusion af 4 lokalbanker. Sydbank har hovedsæde i Aabenraa og beskæftiger ca. 2.000 ansatte (2023). De har 57 filialer, heraf 3 i Tyskland.
Seneste overtagelse/sammenlægning skete i oktober 2020, hvor Sydbank købte og overtog samtlige kunder og aktiviteter i Alm. Brand Bank.

→ Læs også guiden: Skift bank online

Hvilke boliglån tilbyder Sydbank?

Sydbank tilbyder en bred palette af produkter til finansiering af ejerbolig, byggegrund, boligforbedringer samt energioptimering via deres boliglån.

Banken tilbyder følgende låntyper, at vælge imellem:

 • Sydbank Prioritetslån: Med Sydbanks prioritetslån kan man låne op til 80% af købesummen ved køb af ejerbolig, og op til 60% af købesummen ved køb af fritidsbolig.
  Lånet har variabel rente, og har en fleksibel afviklingsform. Lånet kan altid indfries til kurs 100, og der mulighed for op til 10 års afdragsfrihed. Løbetiden på lånet kan være fra 11-30 år.
 • Sydbank Bolig: Dette produkt tilbydes både som et lån og som en kredit, og kan bruges til finansiering af eksisterende ejerbolig, istandsættelse/ombygning samt nybyggeri.
  Både lån og kredit har variabel rente, og kan finansiere op til 100% af boligens værdi, og løbetiden kan være op til 30 år, med mulighed for op til 10 års afdragsfrihed.
  Bemærk, at du som hovedregel skal lægge minimum 5 % i udbetaling i forbindelse med køb af bolig samt nybyggeri.
 • Sydbank Grundkøb: Sydbank Grundkøb er en kredit, som kan bruges til køb af byggegrund hvor der skal opføres helårsbolig og feriebolig. Kreditten tilbyder rentefri finansiering. kreditten skal indfries efter 18 måneder, og giver efterfølgende adgang til gebyrfri finansiering via Sydbank Bolig (se venligst ovennævnte produkt).
 • Sydbank Energilån: Sydbank Energilån er et lån målrettet energioptimering af eksisterende bolig. Lånet har en konkurrencedygtig rente, og der kan lånes op til DKK. 250.000 med en løbetid på op til 10 år.

Hvilke andelsboliglån tilbyder Sydbank?

Sydbank kan tilbyde finansiering af andelsboliger og har følgende løsninger:

 • Andelsboliglån: Et andelsboliglån er et traditionelt banklån beregnet til køb af andelsbolig, boligforbedringer af andelsbolig samt belåning af eventuel friværdi. Lånet kan finansieret op til 100% af boligens værdi, og har variabel rente. Løbetiden kan være op til 30 år, med mulighed for 10 års afdragsfrihed.
 • Andelsboligkredit: Som et alternativ til andelsboliglån tilbyder Sydbank en andelsboligkredit. Kreditten fungerer på samme måde som en kassekredit, blot med tilbagebetaling af beløbet over maks. 30 år. Kreditten har variabel rente, og kan finansiere op til 80% af boligens værdi, med mulighed for op til 10 års afdragsfrihed.

Hvilke realkreditlån tilbyder Sydbank?

I forbindelse med køb af ejerbolig, er det bankens samarbejdende realkreditinstitut Totalkredit der udbyder realkreditlån.

Totalkredit tilbyder til finansiering af ejerbolig 4 forskellige låntyper, hvilke er listet nedenfor:

 • Fastforrentet Lån: Med Totalkredits fastforrentede realkreditlån, ligger renten fast i hele lånets løbetid. Løbetiden er op til 30 år, med mulighed for indledende afdragsfrihed i op til 10 år. Lånet er typisk dyrere end lån med variabel rente og prisen afhænger af lånebeløbet og løbetiden på lånet.
 • Tilpasningslån: Totalkredit tilbyder også rentetilpasningslån med variabel rente, hvor der er mulighed for at vælge en rentebindingsperiode på enten 3 eller 5 år. Her vil du have kendskab til renten et aftalt antal år, men ikke i hele låntes løbetid. Rentetilpasningslån har typisk en lavere rente og dermed en lav ydelse set i forhold til et fastforrentet realkreditlån. Løbetiden er op til 30 år, med mulighed for at tilvælge afdragsfrihed i op til 10 år.
 • F-kort: F-kort lånet er det lån, hvor der typisk kan opnås den laveste rente og ydelse. Lånet har dog et højere afdrag end et fastforrentet realkreditlån. Renten på F-kort lånet er variabel og fastlægges for 6 måneder ad gangen. Løbetiden kan være op til 30 år, med mulighed for afdragsfrihed i op til 10 år.
 • RenteMax: RenteMax lånet er et fleksibelt lån, hvor der fastsættes et renteloft, som gælder i 5 eller 10 år. Lånet har typisk en konkurrencedygtig variabel rente, som justeres hvert halve år. Løbetiden kan være op til 30 år, med mulighed for ændring af løbetiden. Der kan vælges perioder med afdragsfrihed i op til 10 år i alt.

Hvilken bilfinansiering tilbyder Sydbank?

Sydbank tilbyder følgende muligheder i relation til finansiering af bil:

 • Sydbank Billån: Dette lån tilbyder finansiering af nye og brugte biler uanset drivmiddel (dog er nedenstående elbillån målrettet finansiering af elbiler). Lånet har variabel rente, og kan finansiere nye biler med en løbetid på op til 10 år. Vælges en brugt bil, skal lånet tilbagebetales over 10 år, fratrukket bilens alder. Udbetalingen skal udgøre min. 10% af bilens købesum.
 • Sydbank Elbillån: Sydbanks elbillån er målrettet finansiering af elbiler, og tilbyder lavere rente end ovennævnte traditionelle billån, men renten er fortsat variabel.
  Nye biler kan finansieres med en løbetid på op til 10 år. Vælges en brugt bil, skal lånet tilbagebetales over 10 år, fratrukket bilens alder. Der er intet udbetalingskrav.
 • Privatleasing: Som en tredje løsning til finansiering af bil, tilbydes privatleasing af biler. Der kan vælges mellem forskellige drivmidler. Typisk er der i forbindelse med leasing en førstegangsydelse som skal betales, og herefter betales en fast månedlig ydelse i den valgte leasingperiode.

Privatleasing udbydes af Sydbanks koncernforbundne samarbejdspartner Sydbank Leasing.

Hvordan skifter jeg bank?

Inden du tager beslutningen om at skifte bank, er det en god idé at indhente tilbud fra de forskellige banker på markedet. På den måde er du mest sikker på at blive kunde i en bank, der tilbyder dig de bedste vilkår.

Med øget konkurrence på markedet er der rig mulighed for at modtage fordelagtige tilbud. Med Findbank.dk kan du helt gratis og uforpligtende sammenligne forskellige banktilbud. Du vil herefter få tilsendt op til tre af de bedste af slagsen, hvorefter du frit kan vælge, om du ønsker at gå videre med et af tilbuddene.

Opret en forespørgsel allerede i dag her, og bliv kontaktet.

Om banken

 • Antal filialer
  57
 • Medarbejdere
  2.000